Alig, hogy véget ért a tavalyi szezon a londoni világbajnoksággal, másfél hónappal később már újrakezdődik a körforgás, a szokásos ausztráliai kezdéssel, és egy nem szokásos ATP Cuppal.

Tsitsipasnak nagyon bejött a 2019-es év, masszív top 10-es játékos lett, és mentálisan is elért egy olyan szintet, amit ilyen idős korban kevesen, nem kell messzire menni, mostani ellenfelét fejben is magasan túlszárnyalja. Nem túl sokat pihent, bő egy hónappal a világbajnoki címe után, már Mubadala World nevű bemutató tornán verte Djokovicot és kapott ki döntő szettben a döntőben Nadaltól. Magas játékos, brutál jól szervál, mindkét oldalról nagyon agresszívan üt, felszálló ágból, semmi időt nem hagy az ellenfeleknek. Shapovalov ellen kezdte az új évtizedet, két nagyon szoros szettben, tie breakben kapott ki a kanadaitól, adogatást nem veszítve.

Zverev elég nagy talány, top 10-es játékos, de tavaly egészen a szezon végéig kellett várni, hogy meg tudjon verni egy top 10-es játékost, fejben eléggé szét van, jó kis hullámvasutakat tud magának összehozni meccs közben, csak annyi a baj, hogy többet van lent, mint fent. De Minaur ellen szettelőnyről bukott, szanaszét zúzta az ütőjét. Tíz kettős hibát ütött, ez nála a tavalyi szezonban is komoly probléma volt, egy-két női teniszező is megirigyelheti ezt a statot. Még Kyrgios rá is tett egy lapáttal, ugye az ausszik ellen játszottak Zverevék, Kyrgios pedig minden df-nél fekvőtámaszozott, még jobban felidegesítve a németet.

Az egymás elleni már 4:1 Tsitsipasnak, tavaly kétszer találkoztak, akkor még szettet sem tudott fogni a német, szerintem itt se fog, de inkább a biztosabbra megyek, hogy a hatodik egymás elleni meccsüket is a görög nyeri.

Zverev, Alexander - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp