Vezeti az Inter az olasz bajnoki tabellát, s úgy fest, hogy Conte igazán nagy nyomást tud helyezni a Juventusra 2020-ban! Szokásához hűen vízkeresztkor – ami Itáliában ünnepnap – elkezdődik a Serie A. A válságát élő Napoli az éllovast fogadja a 18. forduló főmeccsén.

Bejutott az Európa liga legjobb 32 csapata közé Ancelottival a nápolyi alakulat, de aztán lelépett (?), kirúgták (?). Maradjunk annyiban, hogy jókor jött a rutinos trénernek az Everton megkeresése, azóta már ott menedzserkedik Carlo. Beugróként a játékos korában elnyűhetetlen Gattuso érkezett a Vezúv tövébe. Edzőként kijelenthető, hogy rossz időszakot élt meg a Milannal, és az új munkája sem ígérkezik könnyűnek. Jelentős presztízs veszteségen ment keresztül a Napoli. Sarri távozása óta lejtmenetben van a klub, látható, hogy egyáltalán nem tud frissülni a játékoskeret. Callejon (32 éves), Mertens (32), Insigne (28) az alap, centerbe befér a lengyel Milik, aki nem épp egy Higuain…Érdekes, hogy Lozano igazolása a PSV-től erősnek tűnt, de a cséká Insigne helyét nem igazán kaphatja meg, pedig a mexikói szélsőben van fantázia. Szóval decemberben jött Gattuso és rögtön kikapott hazai pályán a Parma-tól a Napoli (1:2). Most az újévben, a legnagyobb probléma a védelem összeállítása. Koulibaly sérült így belső védő posztján Manolas adott csupán. Luperto próbálta helyettesíteni a szenegáli bekket, de a Sassuolo ellen csak egy félidőt kapott. Érdekes, hogy a poszton Tonelli is sérült, Maksimovic pedig keretbe sem kerül, így szélső védőt (Hysaj) rendelt Gattuso Manolas mellé. Akárhogy nézem, hátul kaotikus a Napoli, elöl pedig a megújulás hiányában fásult, kissé impotens. Az évekig rettegett csatársorral bíró legénység, gyakorlatilag ugyanazokkal a játékosokkal 17 meccs alatt 27 gólig jutott – csak összehasonlításképpen: Inter 36; Lazio 38; Atalanta 43. Így múlik el a dicsőség, kiismerhetővé vált a nápolyi támadó szekció, és csupán 8. a tabellán az együttes.

Évzáró meccsét a vártnál simábban 4:0-al húzta be az Inter. Rengeteg hiányzója volt Conténak, mégsem volt gond, Lukaku kettőt vágott, és az U19-es olasz válogatottal is rúgattak egy 11-est, így Esposito (17 éves), megszerezte első felnőtt gólját. Most viszont visszatérhet a kezdőbe Martínez, aki a standard ékpárja Lukakunak, s csak bajnokin együtt 20 gólt szereztek együtt! Olyanok ők a szememben, mint anno Heskey és Owen. Két teljesen különböző típusú góltermelő játékos, akik egymás mellett megőrjítik ellenfeleiket. A mérkőzés szempontjából azonban mégsem ez a döntő, hanem a két csapat aktuális állapota. Egyben van az Inter, Conte el akarja venni a Juvétól a bajnoki címet. A vendégek háromvédős rendszere és középpályás védekezése, egészen elképesztő módon csak 14 gólt engedett a bajnokságban. Velük szemben a formán kívüli nápolyi támadók szerintem megint megégnek. Gattuso épp csak átvette a Napolit, s topszinten még semmit sem bizonyított, mint edző, Conte fényévekkel jár előtte.

A fenti szereposztás tükrében értetlenül állok a feldobott 1.50-es szorzó előtt. Elképzelni nem tudom, hogyan kaphatna ki a San Paoloban az Internazionale.

Napoli - Inter: Dupla esély - Dupla esély tipp