Amerikai párharc a shenzeni nyitókörben.

A két játékos hasonló oddsról indul, viszont az elmúlt időszak eredményei miatt egyértelműen Gibbs felé húznék. December közepán játszott Limoges-ban, ahol egy nagyon hullámzó meccsen verte őt a később győztes Alexandrova, viszont előtte összehozott ott is négy győzelmet, egyáltalán nem rossz nevű ellenfelek ellen. Ezek után egyáltalán nem volt meglepő, hogy a shenzeni kvalit abszolválta. Szettveszteség nélkül jutott túl Niculescun, majd Paolinin is. Két olyan versenyzőn, akik szintén nem a selejtező "legalja" vagy valami teljesen "noname" szabadkártyás versenyzők. Nem szeretek olyan teniszezőkre tenni, akiket nem láttam előtte, de ezen az oddson, ezzel az eredménysorral Gibbs kihagyhatatlan.

Pláne úgy, hogy Rogers most kezdi az idényét és a sérülésekkel tűzdelt karrierje zenitjét nem most éli. Ősszel főleg amerikai ITF tornákon indult több-kevesebb sikerrel. Gyorsan szögezzük le, hogy ezeken a tornákon jóval gyengébb mezőny volt, mint a Gibbs által résztvett limoges-ban rendezetten. Ettől függetlenül nem ájulhatunk el az eredménysorától, vereség Olga Danilovictól, Alexa Glatchtől és Katerina Stewarttól. Ezek a játékosok kifejezetten ITF szinten mozognak, egy WTA főtábla is nagy eredmény lenne tőlük. Tehát Rogers elmúlt évei főleg a sérülésekkel volt beárnyékolva és meglátjuk, hogy vissza tud-e kapaszkodni a top 100-ba. A tenisze meg van hozzá, de vajon képes-e egyből magas szintű teniszt produkálni. Ez lesz a nagy kérdés, mivel utoljára november közepén volt tétmeccse, így neki most indul be a szezon, míg Gibbs beáldozta az elmúlt három hetét már az AO-re való készülődésben. Szerintem Gibbs jobban áll ezért felkészülésben és ez nagy előny lehet. Rogersnek kelleni fognak a konzisztens adogatójátékok, ez lehet az egyetlen amivel felül fogja tudni múlni következő ellenfelét. Ha nem rakja magát össze kellőképpen, akkor ez sima két szett Gibbsnek.

Összesen egyszer találkoztak eddig és ez igencsak régen, 2013-ban történt meg. Akkor Rogers nyert 2-0-ra, azonban az elmúlt 6 évben igen sokat változtak itt az erőviszonyok. Mindenesetre érdekes, hogy mindössze második találkozója lesz ez kettejük párharcának.

Rogers, Shelby - Gibbs, Nicole: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp