A spanyolok is eladták a lelküket az ördögnek. A szaúdiak elkezdtek komoly, vagy legalábbis annak tűnő sporteseményeket rendezni. Más kérdés, hogy lőnek azért öngólokat is, de ha van pénz, már inkább ilyesmire költsék, mintsem fűtsenek vele.

A spanyol szuperkupa 4 csapatosra hízott, egy mini torna, Barca-Atleti és Real Madrid-Valencia elődöntőkkel. A csapatoknak menni kellett, mese nincs, gondolom a szerződésben az is benne van, hogy kinek mennyit kell játszani, nem küldhették el a Castillát meg a La Masia akademistáit.

Ezen a tornán a csapatok célja nem a győzelem lesz, hanem épp ellenkezőleg. A Real Madrid és a Barca főleg a bajnoki cím meg a BL-miatt gondolja majd úgy, hogy elég tőlük egy meccs a szaúdiaknak, azt valahogy lealibizik. De lehetőleg 90 perc során vigyék döntésre a dolgot. Persze nem ízlik ez az Atletinek meg a Valenciának is, de talán mind Simeonéék, akik általában erőfocit játszanak a színkeverő Felix-szel, meg a Valencia, amely csapat Celades-szel fel tudna mutatni valamit picikét többet tesz majd a meccsbe. Én úgy vélem, a Barca csalni fogja a tornát, és attól tartok, a Real is. De ha nem, akkor sem rossz tipp ez. Például a hírek szerint visszatér a kezdőbe Marcelo, aki támadásban plusz, védekezésben mínusz. Ramos-éknál is ki-kihagy majd a koncentráció, én simán belelátok ebbe a meccsbe egy barátságos focizgatást, ahol nem rúgják agyon egymást. Egy laza meccset várok, ahol gólokat lő a Valencia, ahol betalál a Madrid. A Valenciánál Gameiro és Gomez lehet a két ék, Gameiro mindig pörög, ha lehetőséget kap, jók ezek a Ben Yedder-, Gameiro- féle spílerek, akiket nem feltétlenül neveznénk világklasszisnak, de amikor oda kerülnek, rendre bizonyítanak. Egy ilyen meccsen szerintem a motiváció dönt majd, és abban bízom, hogy Celades-szel a Valencia akár a tornát is megnyeri. Egy jó Valenciára szüksége van a spanyol focinak, és ez a torna-győzelem önbizalmat adhatna a Denevéreseknek.

Valencia - Real Madrid: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp