A spanyolok is behódoltak annak a legújabb kori nyugat-európai fociszokásnak, miszerint lehetőleg Közel- vagy Távol-Keletre kell vinni egy-egy mérkőzés lebonyolítását, de mindenképpen csakis jelentős pénzbevételt generáló helyen legyenek azok a mérkőzések, mert talán nem kellene ingyenesen kizsigerelni a játékosokat. Mert ha ezeknek már számukra szokatlan időjárású helyen kell focizniuk, akkor legalább ne "bagóért" kergessék a lasztit, hanem dőljön a pénz az illetékes fociszövetség kasszájába. Így történhetett meg az, hogy a Spanyol Szuperkupát "elvitték" Szaúd-Arábiába, a Vörös-tenger-parti Dzsidda városba, s ezt az elvileg egymérkőzés kupaakármit kibővítették több találkozóra. Hiába, na, kell a pénz.

Éppen ez a "pénzszerzési körút" a fő oka annak, hogy ennél az FC Barcelona - Atletico Madrid mérkőzésnél a katalán csapat győzelmére tippelek. Úgy vagyok ezzel a Spanyol Szuperkupának álcázott pénzbehajtási akcióval, hogy ha már lúd, akkor legalább legyen kövér. Ennek a Spanyol Szuperkupa nevű akármicsodának az első mérkőzésen, szerdán, a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Valencia csapatát. A másik ágon ez az FC Barcelona - Atletico Madrid találkozó lesz. A Spanyol Szuperkupa döntője vasárnap lesz és annak a döntőnek - micsoda véletlen! - éppen a Real Madrid lesz az egyik szereplője. Azt vélem, hogy a pénz beszél, a kutya ugat és a karaván halad, vagyis az arabok nyilván - gondolom én - azért vették meg kilóra a Spanyol Szuperkupát, mert élőben akarnak látni egy FC Barcelona - Real Madrid mérkőzést. És mivel a Real Madrid már a Spanyol Szuperkupa döntőjébe jutott, már csak kelletik az előbb említett párharchoz, hogy az FC Barcelona is bejusson abba a döntőbe.

Labdarúgás tekintetében úgy szokik lenni az araboknál, hogy ahol nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok pénz van, ott bizony a megrendelő óhaja teljesül. Például a katariak is megvásárolták kilóra azt a labdarúgó világbajnokság nevű sportrendezvényt és éppen azt csinálják, hogy közröhej tárgyává teszik a jobb sorsra érdemes foci VB-t, hiszen ők egyáltalán nem törődnek a világesemény rendezését övező halottakkal, hanem csakis az a fontos számukra, hogy zsúfolásig megtömjék pénzzel a FIFA illetékeseinek zsebeit.

Ha Katarban vásárolnak foci VB-t, akkor Szaúd-Arábiában miért ne vásárolhatnának Spanyol Szuperkupát?

Tipp: győz az FC Barcelona.

FC Barcelona - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp