Ez az AS Roma - Juventus Torino találkozó lesz az FC Internazionale Milano - Atalanta Bergamo összecsapás mellett az olasz élvonalbeli focibajnokság 19. fordulójának másik slágermérkőzése. Ennél a párharcnál az lesz, hogy a 35 ponttal 4. helyezett AS Roma fogadja majd a római Olimpiai Stadionban a 45 ponttal 2. helyezett Juventus Torino együttesét.

Parázs összecsapásra lehet számítani, hiszen - elvileg - egyik csapatnak sem lenne megfelelő a döntetlen eredmény, hanem mindkét alakulatnak nagyon nagy szüksége van mindhárom pontra. A vendég Juventusnál az van, hogy a bajnoki címvédő és az utóbbi években a bajnoki címeket zsinórban egymás után nyerő torinói csapatnak egy picit rosszabb a gólaránya (+18 gól), mint a Serie A tabelláján listavezető FC Internazionale Milano együttesének (+24 gól), s ezen "apróság" miatt nem 1. helyezett, hanem csak 2. helyezett a Juventus Torino. A házigazda AS Roma együttesénél pedig az van, hogy mögötte csak 1 pont távolságra van az Atalanta. És mivel az AS Roma 4. helyezett, míg az Atalanta 5. helyezett, viszont csak a bajnokságot az 1-4. helyeken zárók játszhatnak majd a Bajnokok Ligája következő szezonjában, lehet számítani arra a nagyon közeli jövőben, hogy a jelenleg a BL-ből kimaradó Atalanta Bergamo minél hamarabb megpróbál majd helyet cserélni valamelyik mostani BL-helyes csapattal.

Az egyik jó alkalom az előbb említettekre, ami az AS Roma esetében a Bajnokok Ligájás helyezés megőrzését jelenti, éppen a Juventus Torino elleni hazai mérkőzés és az ezen a meccsen aratható győzelem lehet. Hasonló helyzetben van a vendég Juventus, hiszen amennyiben azon a másik mérkőzésen bukni fog az FC Internazionale Milano, miközben pedig a torinói gárda nyerni bír idegenben, Rómában, akkor a Serie A élén következhet be helycsere. Szóval ezen az AS Roma - Juventus Torino találkozón a Bajnokok Ligája-helyezés lesz a tét a hazaiak számára, míg a vendégeknél az lesz a tét, hogy amennyiben nyernek és a másik meccsen számukra megfelelően alakul az eredmény, akkor ezentúl már az 1. helyről folytathatják az újabb bajnoki cím megszerzéséért zajló versenyfutást.

Ezúttal a Juventus idegenbeli sikerére tippelek, mert úgy vélem, hogy jelenleg motiváltabb a torinói gárda. És valószínűleg jobb is.

Tipp: győz a Juventus Torino.

Roma - Juventus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp