Azért "rendesen" lesz tét ezen az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias ciprusi élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Sőt, talán még azt is ki lehet jelenteni, hogy nagyon-nagyon-nagyon jelentős lesz a tét. Ugyanis jelenleg pontosan a következő a helyzet: a házigazda Enosis Neon Paralimni 11. helyezett a 12 csapatos ciprusi bajnokságban (15 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 19-36-os gólarány), miközben pedig a vendég Doxa Katokopias éppen mögötte van a tabellán, utolsó helyezett, azaz 12. Helyezett (15 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 10-30-as gólarány). Mindkét csapatnak 8-8 pontja van, az előbbiekben látható is a hasonló mérlegük, melyből kitűnik, hogy csakis a gólkülönbség választja el őket egymástól (Enosis Neon Paralimni: -17 gól, Doxa Katokopias: -20 gól). A hozzájuk legközelebb álló csapat, a Pafos FC már 5 pontnyi távolságra van tőlük (Pafos FC 13 pont).

Tehát ki lehet jelenteni, hogy ez az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias nem csak totálisan alsóházi rangadó lesz, hanem ezen a találkozón még arról is "szó lesz", hogy a győzni bíró csapat lépéselőnybe fog kerülni a másik együttessel szemben. Természetesen azt még nem lehet mondani, hogy a vesztes gárda biztosan ki fog esni a másodosztályba, hiszen még le kell játszani a 7-12. helyezetteknek szóló alsóházi rájátszást is, s majd csak annak a végén lesz döntés. Ám az már most biztos, hogy azt már az ezen az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias meccs végén el lehet majd mondani, hogy a győztes lépett egyet a megmenekülés és az élvonalban való maradás felé, míg pedig a vesztes alakulat hatalmas lépést tett a kiesés és a másodosztály felé.

Formák tekintetében nem lehet mit mondani, hiszen mindkét gárda bűn rosszul teljesít és mindketten rossz formában vannak. Ám mivel a tét tényleg nagyon hatalmas, én a hazai csapatra, vagyis pontosabban a hazai pálya előnyére voksolok.

Tipp: győz az Enosis Neon Paralimni.

Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp