Sokáig törtem a fejem, érdemes-e ezzel a találkozóval foglalkozni, vagy sem. Tétje igazából nem sok van, hisz Horvátország két meccs után fixen továbbjutónak számít, míg a szerbek sorsa két meccs után szintén eldőlt: kiestek.

Így tétje nincs, maximum presztízs, de nem több. Igazából egy szabadon bundázható találkozó, de az is lehet, hogy szó sem lesz itt semmilyen bundáról, labdázgatnak egyet, aztán lesz ami lesz. Na erről a labdázgatásról van itt szó. A horvátok is szeretnek cserélgetni támadás és védekezés közt, szóval Cervar nem majmolja a skandinávokat, ő a nyugodt, szottyadt, idejétmúlt kézit erőlteti, kettőt meg hármat is cserél, és most meg főleg. Szerintem Cervar ezt a találkozót akár gyakorlásként is felfoghatja, a horvátok számára ez gyakorlatilag edzőmeccs. Lehet emberelőnyt és hátrányt gyakorolni, kettő-kettőket, ezt-azt, ő jobban tudja, min kell csiszolni. Ami biztos, a fő cél a horvátoknál az lesz, hogy rohanni nem kell, és amit még főleg nem kell: megsérülni. Hiába egy szerb-horvát, szerintem nagyon tiszta találkozó lesz, hagyják majd játszani egymást, ami miatt észszerű lenne az over, de mégis inkább azt mondom, hogy hiába lesz puhább a védekezés itt is, meg ott is, azért a szerbek csak nem akarnak három pofonnal hazamenni. Azért dacból csak megpróbálnak hozni egy meccset. Horvatéktól meg azt várom, hogy a lassabb tempó mellett a koncentráció is ki-kihagy, lesz egy-két üresjárat, és akkor rögtön veszélyben az over. Azért a minimum 32 gólhoz 3-4 perces gólcsöndes időszak sem mindig fér bele. Én azt is el tudom képzelni, hogy Cervarék már most a németek meg a spanyolok játékát videózgatják, elemzik, mert a B csoportból érkezők verhetőek, itt a spanyolok meg a németek elleni meccsek döntenek majd arról, hogy lesz-e a horvátoknak elődöntő.

Szerintem rohanni egyik fél sem fog, hisz tényleg nincs miért. A szerbek két pofon után hova siessenek, meg minek. A horvátoknak meg kell az energia még, akad egy-két vénebb csataló, mint Horvat, vagy az a Duvnjak, aki bár alig múlt 30, mozgása alapján sokszor inkább 40-nek néz ki. Én ilyen iksz-közeli eredményt várok, de nem hiszem, hogy bármelyik csapat is eléri a 30 dobott gólt.

Szerbia - Horvátország: Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp