Ausztria nem viccel. Bylikék 32-29 arányban megverték a cseh válogatottat, és értékes két ponttal nyitottak, aztán hozták a másik 'kötelezőt' is Ukrajna ellen. Osthrushkóék ellen is gólgazdag meccset játszottak a sógorok, 34-30 arányban győztek. Két masszív over, végig kiélezett találkozókat nyertek Bylikék. Igazából csak perceket láttam az osztrákok meccseiből, így reális képem nincs róluk, de a gólok alapján északi stílusban játszanak. Én is azt vallom, amit az osztrákok meg az északiak: Nincs rossz lövés, csak kevés :D

Sajnos nem ugrik be, melyik edzőtől hallottam ezt, de tetszik. A sok szipi-szopi passz a fal előtt csak hibát szül, még a lövésből akár gól is születhet.

Na, de elég a poénkodásból. Nem lesz itt poén, mert a macedónok kézije nem vicces. Vasárnap végignéztem a csehek elleni meccsüket, hát őszintén megmondom, ilyen pénzvisszakérős összecsapás volt, pláne a dán-izlandi találkozó után. Macedónia annyira lassú játékot játszik, amilyen lassú játék nincs. A dagadt Stoilov mivel védekezik is, gyakorlatilag 10 másodperc késéssel érkezik az ellenfél kapuja elé. Rendre meg is várják Lazarovék. Georgievskinek nem volt jó napja, mert a cseh kapus fogott neki egy ziccert, aztán 25-30 percig semmit sem mert bevinni. Aztán a végén meg null-szögből vitt be egy lasztit Lazarov passza után clutch szituban persze ki is hagyta... Manaskovban van benne a sebesség, egyszer el is ment ziccerben, aztán a kapus vállába vágta. Taleski, mint a halvány lepkefing, Stoilovot, és a másik szintén elég vaskos beállót elég jól limitálták a csehek nagy melóval. Lazarovnak volt három olyan mákos gólja, ami épphogy átcsúszott a vonalon. Igazából annak a cseh-macedón meccsnek a 2. félideje volt jobb, a cseheknél Kasparek bombázgatott, és mivel a macik hátrányban voltak, kénytelenek voltak egyes fokozatból kettesbe kapcsolni. Összejött 52 gól, de az is csodával határos módon.

Ha az osztrákok nyernek, sima ügy, továbbmennek, a macik kiesnek. Iksznél szintén, Lazarovék győzelme után viszont lehet majd a gólokat számolgatni. Vélhetően a csehek megverik Ukrajnát (szerintem legalábbis), és akkor egy-két gól fog dönteni hármas holtversenynél, mert itt ha a macedónok nyernek is, szerintem max egy-két góllal. Az under azért is tetszik mert nagy a tét, itt talán meg-megremeg pár spíler majd. Láttuk tegnap a dánokat is, világklasszis játékosok rottyantottak a gatyába. A macik cserélik Lazarovot minimum védekezés és támadás között, de sokszor kettőt is, ez pedig eleve lassítja a játékot, a csehek ellen is tényleg egyetlen lerohanást sikerült végigvinni, de ahhoz Manaskovnak kell labdát szerezni. Többször volt labdaszerzésük, de mire egy szem macedón felért labdástól, általában 4-5 cseh várta már... Tényleg lassú a macedón csapat, ott lassítják majd a játékot, ahol csak tudják. Szerintem Ristónak is jobb napja lesz a macedón kapuban, a csehek ellen elég vakon volt, a macedónoknál meg Kirónak nem lesz annyi mákos, a vonalon épphogy átjutó lövése, meg talán kapnak egy kis ellenszelet is. Én amondó vagyok, itt a 30-at egyik fél sem éri el, és akkor már nagyon jó esély van rá, hogy ez a tipp jön, vagy ha netán az egyik el is éri, még akkor is beragadhat a másik.

Ausztria - Észak-Macedónia: Gólok száma - Felett/alatt tipp