Ahogy az utcán is lehajol az ember az apróért, úgy én is teszem. Az 1.30-as odds-tól nem jövök izgalomba, de sok kicsi sokra megy, és aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. Én azt mondom, ez az Izland vagy iksz opció teljesen rendben van 1,30-ért. Nem value, de játszható.

Igazából a csoport két meglepetés-csapata találkozik, bár itt mind a négy csapat meglepetést okozott. Az orosz-dán duó meglepően sz@r és gyenge kézit játszik, míg a magyarok és az izlandiak sokkal többet mutattak, mint azt vártam/vártuk.

Mi az oroszokat egy nyögvenyelős meccsen eggyel vertük, Izland már egy olyan orosz csapatot erőszakolt meg, amelyet mi egy picit elkábítottunk. Lassú, ókori kézit tolt ez az orosz csapat ezen a tornán, az erőtől és önbizalomtól kicsattanó izlandiak gálát rendeztek. Izland a dánokat is megfektette, ami maga volt a csoda, hittük akkor. Aztán így a dán-magyar után én azt mondom, nem is volt akkora tett Izlandtól, hogy nyert.

Ami viszont tény, azzal a sikerrel Izland tényleg annyira megerősödött lelkileg (is), hogy elhiszik most magukról, hogy akár tornát is nyerhetnek. És bakker, tényleg! Franciák elszálltak, dánok elég halványak, itt akár egy Izland, akár még egy Portugália is labdába rúghat, amire azért aligha gondoltunk. Én aligha.

Ami tény, mi nagyot játszottunk Dánia ellen, a zavaró védekezés Dániát megfékezte, Hansen maga alatt volt, Lauge vakon volt, beálló meg volt fogva, bárki játszott bent, ha még picit bírják Baloghék a végét, ha Zsolti nem hagyja ki az hetest ott kulcspillanatban, szóval nüansz hiányzott, hogy megint elszomorítsuk Dániát. Nálunk voltak hibák, de hol nincsenek? Viszont bátran játszottak a srácok, megérdemelték volna a sikert, ez az iksz olyan jó is, meg annyira nem is. Izland ellen továbbjutást érne, ahogy Izlandnak is, de akkor egy-egy pontot visz tovább mindkét csapat. Ha kikapunk, akkor ki is esünk, azért Dánia annyira nem gyenge, hogy az oroszoktól kikapjon. Izland bitang erős, jó elegyű csapat, vének és fiatalok remekük kiegészítik egymást. Brutál jó fizikai állapotba vannak, és amíg a dánok úgy játszottak velünk, hogy megkapták a KO erejű ütést előtte, addig Izland pont, hogy bevitte azt a KO-t. Fene sem gondolta két hete, hogy ennek a csoportnak Izland favoritja, sőt csoportgyőztese lesz, de ma már azt nem lehet elképzelni, hogy nem így lesz. Én amondó vagyok, hogy látva ezt az izlandi csapatot, erre az 1X-re adott 1,30 egy jó odds, ráadásul Peterssonnak sem volt súlyos a sérülése, ami nekik egy nagyon jó hír, nekünk kevésbé.

Izland - Magyarország: Dupla esély - Dupla esély tipp