Ha meglepetés, akkor a franciák búcsúja minden volt, csak nem éppen várt, ahogy a női vonal is becsődölt a tavalyi világbajnokságon, úgy a férfiak sem jutnak tovább a csoportjukból, amire időtlen idők óta nem volt példa.

A portugálok szállították ezt a meglepit, az elmúlt években elég szép felszálló ágban van a kézilabda a luzitánoknál, elég a Portora vagy éppen a Sportingra gondolni klubcsapat szinten, a válogatott is épp a Portora épül jó részben. Portela kapta el a legjobban a fonalat, gondolom a norgék is tudják, hogy kit kell kivenni a játékból, hogy sima legyen. Elkapták tehát a franciákat, három góllal verték őket, csakúgy, mint a bosnyákokat, már túlzottan is megfeleltek az elvárásoknak, de ma lehet szembe jön a valóság.

A norvégok a mutatott játékuk és a többi esélyes bénázásai miatt eléggé bejelentkeztek a tornagyőzelemre, a tavalyi vb ezüst után. Fejben itt óriási különbségek vannak a skandinávok számára, nekik a 60. percig nincs elveszített meccs, a franciák ellen is -3ról jöttek vissza a második félidő derekán. A csapat húzóembere a PSG-ből jól ismert Sagosen, aki egy maga tíz góllal vette ki a részét a franciák elleni csoportrangadón (unibeten érdemes overezni a player speckóban). Jobb átlövőben jól helyettesítk a sérült Tonnesent, csapatként vannak nagyon egyben, brutálisan kisegítik egymást. A széleken hagyományosan biztos kezű játékosok vannak, most épp Joendal az, aki az elmúlt években csúcsformában dobálgatja be bal szélről a ziccereket.

Mivel ez egy középdöntős meccsnek felel meg, szó se lehet róla, hogy elalibizzék a meccset Sagosenék, jóval rutinosabbak, mint a portugálok, és ennek bőven ki kell jönnie, sima 5-6 gólos norvég sikert várok, és egy jókora kezdőlépést az elődöntő felé. Egyébként a 30.5 overnek is ülnie kéne a mai meccsre.

Portugália - Norvégia: Hendikep - Hendikep tipp