Szerintem ez a Nimes Olympique - Rennes francia élvonalbeli bajnoki mérkőzés kemény összecsapás lesz. Természetesen nekem van véleményem és tippem erről a találkozóról, mégpedig a vendéggyőzelem a tippem, ám azt azért nem árt nem elfelejteni, hogy franciákról van szó. Ezt a dolgot, mármint azt, hogy itt franciákról van szó, muszáj megemlítenem, mert én a fogadásoknál nagyon gyakran pórul járok a franciákkal. Ezt úgy kell érteni, hogy, ebből a szempontból, eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy nem az általam tippelt vendég Stade Rennais FC (röviden: Rennes) fog nyerni, hanem a házigazda Nimes Olympique fog diadalmaskodni vagy esetleg döntetlen eredmény lesz ennek a meccsnek a vége.

Én, persze, az előbbiek ellenére is a vendég Stade Rennais FC idegenbeli győzelmére voksolok. Teszem ezt főleg azért, mert a 33 ponttal 3. helyezett Rennes együttesének nagyon kellenek a pontok. Már, persze, úgy értem ezt, hogy abban az esetben kellenek a pontok a vendégcsapatnak, ha még a bajnokság végén is a Bajnokok Ligája-selejtezőben való szereplésre jogosító helyen akar lenni. És mivel az a 3. helyezés dobogót jelent, ez egyben a BL-selejtező mellett még a francia bajnoki bronzérem megszerzését is jelenti. Előre nem érdemes nézelődniük a Stade Rennais FC játékosainak, hiszen úgy a 46 ponttal listavezető Paris Saint-Germain FC és 41 ponttal 2. helyezett Olympique Marseille is viszonylag messze vannak tőle, viszont hátra már muszáj nézegetni, ugyanis ott hatalmas tumultus van a dobogó 3. helyére vágyó csapatoknál: 4. Nantes 32 pont, 5. Olympique Lille 31 pont, 6. Montpellier 30 pont, 7. Olympique Lyon 29 pont, 8. Monaco 29 pont, 9. Angers 29 pont. Szóval ajánlatos lenne győznie a vendégcsapatnak.

A fentiek mellett még azért is “próbálom be” a vendégek győzelmét, mert jelenleg lényegesen jobb formában vannak, mint a hazai alakulat. Ám mivel olykor mégis jól szokik teljesíteni otthon a Nimes, viszont még nála is sokkal jobban játszik idegenben a Rennes, no és azért, mert franciákról van szó, vagyis a nekem szóló “meglepetést” egyáltalán nem zárhatom ki, szoros meccsre számítok.

Tipp: győz a Rennes.

Nîmes Olympique - Rennes: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp