Kevés csapat van a PL-ben, melyeket nem igazán szeretek, de ez a kettő közte van. Nem utálom, vagy ilyesmi, egyszerűen hidegen hagynak. A Man. Unitedet persze kamáztam a Fergie-érában, azóta annyira nem. Ez a mostani keret sem a kedvencem, ott José kirúgása után amikor felszabadulttan játszottak, na az jó volt, de az sem Solksjaernek volt köszönhető. Sokszor mondtam akkor, ha egy majmot állítanak oda, az is hozza a győzelmeket, lényeg, hogy nem José volt ott. A United azóta középcsapattá szelídült, bár nekem idén picit úgy tűnik, a 'pool mögött azért a riválisok, a 'nagyok' ind középcsapattá szelídültek.

Ilyen csapat a Wolves is, képes meglepetésre, képes jó és nézhetetlen focira is. Sűrű együttesnek tartom, nehéz legyőzni a Wolverhampton Wanderers együttesét. Játszani is nehéz ellene, a Liverpool is csak 1-0-ra győzte le Anfielden, aztán az is tény, hogy a 'wolves sem ontja a gólokat mostanában. A City megfarkalása után négy meccsen két lőtt gól esett le, az nem sok.

A United-'wolves FA Cup meccsen az Álmok Színházában egy feledhető előadást láttak a nézők, arra a 0-0-ra biztos kevesen emlékeznek majd évek múlva. Én magam nem láttam azt a találkozót (így utólag nem is nagyon bánom), de a stat azért rendelkezésemre áll. Kaput eltaláló lövések száma 3-0 :D. Szóval a 'target' nem igazán volt célba véve egyik oldalon sem. Mellé azért tartott pár löket, meg elhalt a blokkokban, de azért 30 percenként egyszer kaput találni, az nudli.

Úgy négy-öt éve volt a PL-nek olyan időszaka, amikor a rangadók mind élvezetesek voltak, gólgazdagok. A meccsek nézhetőek. Most nekem megint van olyan érzésem, a PL színvonal esik, a legtöbb meccs első félideje nézhetetlen, mezőnyjátékkal telik. Renegeteg olyan meccsbe futok, ahol alig-alig van lövés. A 'nagy' csapatok nem nagyok, és ha a PL tabelláját nézzük, a BL-es helyekért a fél PL versenyben van, méghozzá reálisan. És itt kötnék rá a PL-re, mert OK, hogy itt az FA Cup, de hétvégén is fontos meccsek jönnek. A 'wolvesnek a southamptoni kirándulás, a United meg mészárszékre megy, hisz a 'pool vendége lesz. Egész meccsen a Unitedet az Arsenal ellen láttam, ott az Ágyúsok erőfocival nem hagyták érvényesülni a Unitedet. Ilyen erőfocira a 'wolves is képes, tényleg hiába a sok luzitán, nem igazán kreatív csapat ez, sokkal inkább egy fizikálisan jó állapotban lévő, egységes csapat, de amolyan átlagos PL-es stílusjegyekkel. A Unitednél sok a sérült, pozíciós játékban annyira nem erős, a kontrák fekszenek az ördögöknek, de Lingard eleve sérült meg agyatlan, Rashford meg nem 100%-os elvileg nem játszik. Marad Martial, de ő meg ilyen mondvacsinált kilences, neki tér kell. Teret meg ne fog adni a 'wolves, szóval én gyanítom, hogy itt az odavágóhoz hasonlóan nem a gólok dominálnak majd.

Manchester United - Wolverhampton Wanderers: Gólok száma - Felett/alatt tipp