OMG. Mondtam magamban, amikor a bet365-ön megláttam, hogy az 53,5 gól felett opció 1,85-tel fizet. Ez aztán a valami, és bár itt az unibet eggyel magasabbra tette a 'lecet', azaz a gólhatárt, de egy tizeddel magasabb a szorzó is. Bár megmondom őszintén, inkább aki teheti, az 1,85-ért húzza a 53,5 overt, de közben meg mindegy, mert én 60 fölé várom a feleket. Ha az osztrákok a macedónokkal tudtak overezni, nincs az a Horvátország, nincs az a kézigyilkos csapat, játékot lasító csapat, amellyel ne tudnának.

Bylikék a vártnál simábban verték Észak-Macedóniát, ráadásul 32-28 lett a vége, született 60 dugó, ami nagyon meglepett, látva ezt a lassú, körülményes macedón együttest. Lehetne itt statisztiták elemezni, védési mutatókat, de én sokkal inkább hallgatok most a megérzésre, a szívemre.

Ausztria jobb, mint én vártam, és tény, hogy a sorsolásnál összebundázta magának ezt a csoportot (csehek első kalaposak, portugálokat a 3-asból húzták...), de akkor is nyertek 3-ból hármat a sógorok. Gyors kézit játszanak, sokat lőnek, sok lövés megy a kapujukra, lüktető a játék, és azért 7500 néző minimum meglesz a horvátok ellen is, szóval a hangulattal sem lesz probléma. Ezen a tornán égtek már porrá nagyok, franciák, meg a dánok ellenünk, engem az sem lepne meg, ha ez a picit körülményes horvát csapat is nyelné a savat. Cindric-ék úgy igazán még nem izzadtak meg. Montenegró ellen és Fehéroroszország ellen simán nyertek, a szerbek ellen meg nem volt már tét, nagyon papis tempót mentek, mint egy jó öregfiúk meccsen szokás. Az osztrákok azért nagy tempót mennek, lövések számát illetően top5-ben vannak, és ami még jobb, hogy a lövőszázalék 71, ami pedig a spanyolokkal egyetemben holtversenyben a legjobb. Torzítja persze a képet, hogy az osztrák csoportban nem Landinok meg Corralesek védtek, de 71% az 71%. Én úgy vélem, most már Cindricék is magasabb fokozatba kapcsolnak. Azért ez a horvát csapat nagyon erős, remek lövőkkel, Stepancicék élvezni fogják az osztrákok elleni találkozót. Szerintem a horvátokra is átragad majd a hangulat, és pörögnek majd ezerrel. Ausztria overezett az ukránokkal, a csehekkel, és a macedónokkal, ez nem véletlen. Mese nincs itt bizony adok-kapok lesz, meg talán az osztrákok kapnak majd egy-két ajándék hetest, egy-két ajándék 2 perces büntetést, én egyértelműen 60-62 gólra lövöm be ezt a meccset. Ráadásul -bár írtam, hogy inkább megérzés alapú tipp- azért nézegettem a statokat, az osztrák együttesnek csapat szinten van 2 blokkolt lövése 3 meccsen, a fehérorosz Karalaknek egyedül 5... Ebből (is) látszik, Ausztria nem védekezés-orientált együttes, de ez a lőtt és kapott gólok számából is látszik. Szóval ezt a bulit Stepancicék tényleg élvezni fogják, ezt az osztrák falat igazából sz@rrá lehet lőni. Ez nálam value bet.

Horvátország - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp