Norvégia - Magyarország

Óriási meglepetésre veretlenül, csoportelsőként jutott tovább a magyar kézilabda válogatott a csoportjából, kiejtve pl a csúcsfavorit világbajnokot, Dániát. Ennek megfelelően sokan máris vadabb álmokban reménykednek. Azonban óvatosan kell ezzel bánni.... Egyrészt nagyon kemény mezőny gyűlt össze itt az alsó ági középdöntőben (talán az Izland-Magyar kettős a leggyengébb láncszem a norvég, portugál, szlovén, svéd kvartett mögött, ha az erőviszonyokat nézzük), másrészt pedig egyértelmű, hogy eddig bőven erején felül teljesítünk.

Egyből talán a legkeményebb ellenféllel kezdünk, a dán francia duó kiválását követően újdonsült favoritként előlépő Norvégia személyében. Sagosen-ék a bosnyákokat és a portugálokat 6-6 góllal, a franciákat 2-vel verték. Egyedül a franciák ellen maradtak 30 lőtt gól alatt ezeken a meccseken. Sagosen MVP formában kézilabdázik, 3 meccsen 27 gólnál jár, 73%-os lövési hatékonysággal. De kiemelendő még Jondal és, aki a balszélről veszélyeztet, ő 82%-os hatékonysággal jutott el eddigi 14 góljáig.

A játékuk nem sokat változott, gyors, dinamikus kézit játszanak, amikor csak lehet, törekednek a gyors támadásbefejezésre.

A mieinknél már hallani olyan hangokat, hogy fárad a csapat, nem sok rotáció volt eddig. Továbbá olyan hangok is vannak, miszerint ezt a norvég meccset érdemes lenne talán elengedni, ezen van a legkevesebb esély a pontszerzésre. Sokkal inkább a szlovén és a portugál meccsekre kéne talán koncentrálni... Ezzel egyúttal megoldódna a rotáció kérdése is, szerepet kaphatnának azok, akik eddig keveset voltak a pályán.

A norvégok nem nagyon fognak rotálni ameddig nem 100%, hogy a középdöntő csoport élén végeznek, márpedig ebben a lebonyolításban még messze van az... ha addig mindent nyernek, talán az utolsó körben pihenhetnek egyet.

Úgy gondolom, hogy ha rotálunk, ha nem, ezek a norvég srácok átfutnak ma rajtunk, ahogyan tették azt egy évvel ezelőtt, a VB-n is (35-26), és ma is elérik a 30 gólt...

Norvégia - Magyarország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp