Igazi skandi derbivel folytatódnak a küzdelmek az Európa-bajnokságon, a parádésan és hibátlanul szereplő norvégok a svédek ellen folytatják Malmöben.

Nálam abszolút favoritok a norgék a végső győzelemre, annyira komplex kézit játszanak és annyira megvannak minden poszton, hogy egyenlőre nem látni hibát a gépezetben. A leggyorsabb kézit nyomják, támadószabálytalanság vagy kapott gól után villámgyorsan ott vannak az ellenfél kapujánál. Szélen hagyományosan jók, a belső hármasról meg nem is kell beszélni szinte. Olyan szinten lövöldöznek 9-10 méterről, mintha a ziccereket dobálnák, minket is szétbombáztak, ha meg kilépkednek a kettes védők, akkor meg óriási helyet hagynak a szélső befutónak vagy a beállósnak, szóval win-win szituáció. Utóbbi négy meccsükön csak a franciák ellen nem jutottak 30+ gólig, egyébként megszednek mindenkit is.

A svédeknek nem titkolt céljuk volt az EB előtt, hogy akár odaérjenek a dobogó legfelső fokára, ráadásul hazai pályán, hát ez finoman szólva sem fog összejönni, mert azért szembe jött a valóság itt is, pár válogatott jóval előrébb jár, elég csak erre a meccsre gondolni, meg a norgékra. Érződik Ekbert és Zachrisson hiánya, elég langyoska a csapat, de legalább szép kézit se játszik, régebben azért rendre pörgős sok gólos meccseket toltak. Svájcot meg a vak lengyeleket épp hogy megverték, de ha jött egy kicsivel is komolyabb csapat, akkor kapufa, a kézi térképre feljövő portugálok is oktatták őket, 35-öt kaptak, úgy, hogy szerintem a legjobb kapuspáros a svédeknél van Appelgren meg Palicka személyében, csak hát a védekezés nem nagyon megy.

Tavaly háromszor is megmérkőztek, 30, 33, 35 gólokat lőttek a norgék, most, hogy nagy formában vannak, a svédek meg nagyon gyenguszok, inkább 35 körül várom Sagosenéket, meg sima norvég wint.

Norvégia - Svédország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp