Éjszaka megkezdődik az év első Grand Slam tornája is Melbourneben, az első játéknap első mérkőzése pedig Fucsovicsé lesz.

Lehet rosszmájú vagyok, de lelki szemeim előtt látom a holnapi Fucsó interjút, hogy nem volt száz százalékos, túl meleg volt, nagy volt a füst és azért égett 3:0-ra. Minden bukott verseny után, azt nyilatkozta, hogy AO-ra készül mind mentálisan, mind fizikailag itt akarja elérni a csúcsformát, aztán jól belenyúlt ebbe a sorsolásba. Gyakorlatilag Shapovalov minden ütésben erősebb, mint Fucsovics, nem hiszem, hogy akár egy tiebreakben is, de szettet fogjon. Dohában Kecmanovic nagyon simán verte, szinte megerőltetés nélkül lett 6-2 6-0, majd egy salakossal szenvedett egy szettet mielőtt feladta, szerintem a saját top formájától is messze van még. A Kecmanovic elleni meccsen az utolsó pontot tudjuk hogy jött össze, fejben ott elszállt, mentálisan most megint úgy tűnik, hogy visszaesett, simán kinézem belőle, hogy másfél szett sikertelenség után elengedi a meccset.

Shapovalov már más kategória, jóval magasabb szinten van, karriercsúcs 13. helyről vág neki az AO-nak. Az ATP Cupon kezdte meg az idei évet, verte Tsitsipast és Zverevet, majd egy nagyon komoly meccsen döntőszettben kapott ki Djokovictól. AO felvezetőre is elment Aucklandbe, ott a későbbi győztes Humbert állította meg a második körben. Mind a két oldalról gyilkos az ütése, tenyeressel és fonákkal is képes irányítani, plusz van egy elég durva szervája, ami kihúzza a bajból, ha para van, olyannyira, hogy idei hat meccsén átlag 11 ászt üt.

Ennek nagyon sima 3:0-nak kell lennie, Shapovalov magasan Marci előtt jár, szerintem még olyan nagyon szoros se lesz.

Shapovalov, Denis - Fucsovics, Marton: Szett hendikeppel - Hendikep tipp