Nézegettem, ízlelgettem ezt a párosítást, s nem értettem, miért olyan ismerős a helyzet. Mind a Palace Hudgsonnal, mind a Szentek egy jól szervezett focizó csapat, s miért van az over 1,5 fölött 1.36-ért. Aztán rájöttem mi van: https://www.sportfogadas.org/guru/tipp/305622

Fordított szereposztásban december 28-án írtam már a két csapatról a tippem akkor is 1,5 over volt. Nézzük mi változott, változott-e valami a két klub háza táján egy hónap alatt.

December végén írtam, jó csatárok állnak a londoniak rendelkezésére. Akkor nem értettem, hogy miért szereznek oly kevés gólt, és azt prognosztizáltam előre, hogy bizony előbb utóbb be fog indulni a termelés: Ayew, Zaha és az akkor sérült Benteke és Townsend egyaránt érzi a kaput. Érdekes, hogy a sérültek ugyan nem épültek fel, bár a belga center, lehet, hogy leülhet kedden a kispadra, de Hudgson cselekedett. Leszerződött május végéig az Cenk Tosun az Evertontól. A török csatár első gólját meg is rúgta a Manchester City ellen a hétvégén. December vége óta kiesett a Palace az FA-kupából, így csak a bajnokság maradt. Szerintem megint felpakolja rutinos edzőjük a 4-3-2-1-es karácsonyfát, melyben a két támadó középpályás Ayew és Zaha. Amennyiben ez bekövetkezik, nyugodtan lehet három veszélyes támadóval számolni a Southampton ellen. Utolsó öt bajnokiján szépen rúgta és kapta a gólokat a fővárosi csapat, s ennél a másfeles over játéknál ez igazán üdvözítő, hiszen, megvan vele a tipp!

Hasenhüttl munkája egyre inkább meglátszik. Az a csapat, amely kilencet kapott a Rókáktól, megverte Murinyóstul a Tottanham (1:0) együttesét, és visszavágott a Leicesternek (1:2). Ings már 14 találatnál jár, s ékpárja a legutóbbi meccseken a 32 éves ír Long volt, aki a hétvégén meg is lőtte első gólját a szezonban. Nagyon tetszetős volt a Szentek hétvégi bajnokija. A szünetben már 2:0-ra vezettek a Wolves ellen. Espirito Santo azonban sosem adja fel – ő volt a Bl-győztes Porto kapusa a 2000-es évek elején (Porto-Monaco 3:0!) -, ő a Farkasok vezetőedzője. Hármat vágott a Wolverhampton, s elvitte mindhárom pontot a kikötővárosból. Azon túl, hogy hozott a Southampton két bravúrgyőzelmet, megállapítható, hogy gyönyörűen kapja és rúgja ő is a gólokat. A legutóbbi négy bajnokiján 11 találat esett, ami majd hármas átlag.

Úgy gondolom, hogy a decemberi meccsük óta javult a Crystal Palace eredményessége, s az új/egészséges középcsatárral erősödött a támadószekció! Ezzel szemben a vendégek ugyanott tartanak mind akkor, nem tudják állandósítani formájukat, bravúr győzelem után jöhet egy váratlan vereség tetemes előnyből. Védelmük továbbra is gólképes, de elöl, jól használják ki adódó lehetőségeiket. Egy hónappal ezelőtt is nagyot brusztolt egymással a két csapat, most is ezt várom, s abban bízom, hogy a védelmi megingásokat most is kihasználják a csapatok. Kényelmes lenne egy újabb 1:1…s miért ne adnák egymásnak a pontokat?

Crystal Palace - Southampton: Gólok száma - Felett/alatt tipp