Nyolc éve ül a skót foci trónján a Celtic. A Rangers csődbemenetele, és újjáéledése közötti időszak a városi riválisé lett, így már a katolikusok 50 bajnoki címnél járnak! A futó szezonban minden esélye megvan Gerrardéknak arra, hogy 2011 után újra a dobogó tetején zárjanak. A forduló előtt egy mérkőzés és két pont hátrányban voltak a protestánsok. A sereghajtó Hearts otthonában csak a győzelem az elfogadható számukra.

A Hearts valahogy benn szeretne maradni az élvonalban, de győzelmek nélkül ez nem fog sikerülni. Hiába volt az edzőcsere december közepén, mert Daniel Stendel is nyeretlen az edinburgh-i csapattal. Igaz utolsó két bajnoki meccsén nem kapott ki (Aberdeen 1:1, Ross Country 0:0), de nincs jele annak, hogy pont ők fogják megállítani a szárnyaló Rangerst. Próbálja stabilizálni a védelmet a német szakember, s bízik a 4-4-2-ben, de a rendkívül kevés szerzett gól rendre megpecsételi a sorsukat. Egyszerű ez, mint az egyszer egy: az elmúlt fordulóban elért 0:0 előtt, 12 Premiership találkozóján mindig kapott gólt a Hearts, s így összesen négy pontot tudott szerezni 2019. október 26-2020 01.22 között. Bizony ez szűk három hónap teljesítménye….

Gerrard Rangers projektje rég nem látott eredményességgel párosul. Sorsfordító volt a december végi Celtic elleni győzelem, amellyel a vesztett pontok tekintetében a zöld-fehéreknél kedvezőbb helyzetbe került az 54-szeres skót bajnok! Sikerült egy meglehetősen erős csoportból továbbjutni az Európa ligában is a legjobb 32 közé! Most, viszont nincs más hátra, minden kötelezőt be kell húzni azért, hogy a bajnokság hátralévő szakaszában az élre állhassanak Allan McGregorék. Gerrard agresszívan felrakja a pályára a 4-3-3-at amelynek nagy vezére Jermain Defoe (37 éves!), aki már 12 gólnál jár, de partnere is van a termelésben a kolumbiai Morelos (23 éves) személyében, aki szintén egy tucatnál jár. Érdekesség, hogy tavaly decemberben kiütötte Glasgowban ellenfelét a Rangers, s akkor 5:0-al utazhatott haza a Hearts. A bajnokság első körében a mostanival azonos pályaválasztással is összecsaptak a felek, s akkor 1:1 lett a vége. Az a botlás egyike annak a háromnak, amit ebben a szezonban vétett a Gerrard-legénység, de a teljesítmény így is imponáló: két döntetlenen és egy vereségen túl 17 győzelem!

Nem engedheti meg magának a pontvesztést a vendégcsapat. Tudják jól a fővárosiak, hogy nem fér bele több hiba. Úgy érzem, hogy nehéz meccsen, de győz majd a motivációban erősebb Rangers, mert tudják jól, hogy most megtörheti a Celtic egyeduralkodását Skócia fölött.

Hearts - Rangers FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp