Kettőt pislantottunk és már a férfi kézilabda Európa-bajnokság is a végét járja, a döntőt meg az a két válogatott játssza, akik az egész tornát stabilan lehozták, max a norvégoknak lehet némi hiányérzetük.

A horvátok az egész Európa-bajnokságot underes meccsek tömkelegével hozták le, mindössze egyszer jutottak el 30+ gólig, viszont nem is nagyon kaptak 25 fölött sem, ez az 5+1-es nyitott védekezés, Duvnjakkal zavaróban elég sok válogatott kedvét elvette a támadó kézilabdától, de a spanyolok azért más tészta lesz. Sokszor a sírból hoztak vissza középdöntős meccseket rengeteg energiát felemésztve, ráadásul a horvátok kétszeri hosszabbítás után jutottak a döntőbe is, plusz húsz perc a lábakban, azért az majdnem egy félidő, a torna végén mindent kívánhattak, kivéve ezt. Duvnjak szinte az egész 80 percet végigtolta, én itt már várok tőlük egy kis fáradtságból adódó lekéséseket, elég egy ütemmel később besegíteni, vagy gól vagy hetes két perc kombóval honorálhatják majd a bírók.

A spanyolok meg pont ellenkező utat jártak be, végig megszórtak mindenkit 30+ gólokkal, csak a horvátok elleni középdöntős meccs lett óriás under, szerintem még egyszer nem lesz ilyen. Az átlag életkor brutál magas 31-et is súrolja, amiben sokat dob Entrerrios, viszont fáradtságnak nyoma sincs, jól rotálnak. A szélsők szinte hibátlanok, rengetegszer futnak be második beállósnak, a belső hármas Dujshebaev-vel, Entrerriossal, meg Canellas/Maqueda akkora játékintelligenciával rendelkezik, hogy nem fognak annyi labdát elszórni, mint a norgék.

Nálam sima spanyol win lesz ez, egyrészt alapból is jobb csapatnak tartom Ribera válogatottját, másrészt a norvégok elleni elődöntő rengeteget kivehetett a horvátokból, 26 gól ebben a modern kézilabdában még a horvátok ellen is baráti határ.

Spanyolország - Horvátország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp