2020 februárjában sem kell sokat várni a hónap első komolyabb derbijére, hisz a LaLiga két élcsapata, Madrid két büszkesége, az Atleti és a Real összecsap. Eleve egy pikáns párharc, a spanyolok ráadásul odaküldik Estrada Fernandez játékvezetőt, aki talán Lahoz mellett a másik legnagyobb ámokfutó. Ezt a spori vezette a derbit majdnem napra pontosan egy éve, akkor 10 sárgát lökött ki, és egyszer villantotta a pirosat is, na meg büntetőt is fújt.

Egy év eltelt, Estrada Fernandez nem lett színtelenebb, azóta is szórja a gólokat, viszont maga a liga, és a két csapat is szürkébb. Az Atletinél nem jönnek az eredmények, Burgos és Simeone románcának végét sejtik. Costa sérült, Joao Felix fénye megkopott, Morata meg rendre frusztrált, és milyen lesz majd most, volt csapata ellen. Hát persze! Frusztrált.

Az Atletinél elfogytak a gólok, az utolsó 4 tétmeccsen egy jött össze, az is a Copa del Rey-ben a Leonessa ellen. A Leganést és az Eibart sem sikerült mattolni, nem az igazi a matracos gépezet. Én a Real Madridtól sem vagyok elájulva, Asensio és Hazard egyelőre nem bevethető, Zizou egyébként sem ilyen hőfokú derbivel hozná vissza őket, Benzema sem 100%-os, Bale megint sérült, Vinicius haszontalan, Jovic annyira idegenül mozog ebben a Ligában, mint én egy buzibárban. A kirlyiaknál bajnokin legutóbb támadó december 15-én lőtt gólt, azóta: Varane, Modric, Casemiro 2, és legutóbb Nacho, na meg volt két gól nélküli remi. Zsinórban 5 olyan bajnoki a Real Madridtól, ahol támadó középpályás vagy csatár nem talált be.

Ott voltak a Szuperkupa bohóckodások, ami még fárasztotta a csapatokat, a nyári Eb miatt a téli szünet is rövidke volt, itt bizony sokkal inkább a wrestling dominál majd, egymás faragása, szidása, nem nagyon számítok focira. Inkább a lapokból lesz majd sok, gólból szerintem nem.

Egyébként a két csapat utolsó 6 bajnoki meccséből egy olyan volt, amin nem iksz született, és megvolt a 2,5 over. A maradék ötön 1-1 vagy 0-0, utóbbiból három, és ugye a Szuperkupán sem bírtak egymással, ott a 90 perc során ott sem született gól.

Real Madrid - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp