Szándékosan kihagyva az idei első fordulót, visszatérve saját közegembe, elsőként egy olyan mérkőzés megtippelésére vállalkozom, ahol egy dolgot nem tudok elképzelni, a vendéggyőzelmet. Igen, a forduló rangadójáról beszélünk, ahol az ötödik helyezett Budapest Honvéd FC fogadja a harmadik helyezett Mezőkövesdet. Nem titok, hogy tippem meghozatalát nagyban befolyásolta, hogy a vendégeket "volt szerencsém" élőben megtekinteni az előző fordulóban. A Kisvárda elleni, egyébként győztes mérkőzésen mutatott teljesítményük nem nagyon győzött meg arról, hogy bármi esélyük is lenne a mostani találkozón a győzelemre.

A minimumcélját teljesítve távozott Székesfehérvárról a Honvéd. A 0:0-ra végződött mérkőzést leginkább egy szurkolói kommenttel tudnám jellemezni: "Az első félidő nagyon borzalmasnak tűnt, de csak addig, amíg nem láttam a másodikat." . Ez a frappánsan megfogalmazott mondat jellemzi egyébként az egész magyar focit. Visszatérve Giuseppe Sannino csapatának részsikerére, az egész csak akkor ért valamit, ha most betudják gyűjteni a három pontot. Ami nekem kifejezetten tetszett a piros-feketék játékában, hogy két nevesebb távozójuk ( Ben-Hatira és a világutazó Vadócz Krisztián ) hiánya nem nagyon látszott a játékukon. Naser Aliji kiállítása miatt biztos hogy hiányozni fog a védelemből, de a kopasz digó által hazai pályán alkalmazott 3-5-2-es hadrendbe nem is biztos hogy szerepe lenne. Szerephez juthat viszont az FC Midtjyllandtól kölcsönbe érkezett costa ricai támadó Mayron George Clayton. Hogy érkeztével sikerül-e növelni a támadójátékuk hatékonyságát, azt majd az idő eldönti.

Különösebb megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt (1:0) a Mezőkövesd, a Kisvárda ellenében az előző körben. Piszok nagy szerencséjük volt a kék-sárgáknak, mert nézhetetlen játékkal sikerült egy teljesen indiszponált vendégcsapatot legyőzniük. Most azért komolyabb feladat vár Kuttor Attila alakulatára és ha csak annyit tudnak, mint amit a múlt héten mutattak, akkor sima sittbe néznek majd bele az általuk egyébként sem kedvelt Hidegkuti Nándor Stadionban. A támadószekciójuk teljesen súlytalan volt, a védelmük nem volt igazán nyomás alatt, a középpályás sorukkal pedig éppen 11-en voltak. Azt pedig, hogy Szappanos milyen formában van, pár kapu irányába vánszorgó labdából nehéz lenne leszűrni. Egy biztos, elvileg minden csapatrészében javulnia kéne Kuttor csapatának. Ami bizonytalan az az, hogy egy ilyen altatós meccs után sikerül-e nekik.

Én a magam részéről tükörsima hazai győzelmet várok.

Budapest Honvéd FC - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp