Nem szokványos tipp, de úgy érzem, most már élesben is fogadható. Múlt héten csak magamnak játszottam ezt, mert teszteltem a gondolatmenetemet, és a Dortmund-Köln meccsen ez fényesen bejött.

Ennek a gondolatmenetnek a középpontjában Erling Braut Haaland áll. Szerintem ez a fickó félelmetesen jó. Nem mondom, hogy a ő technikai tökély, de úgy lát és mozog a pályán, ahogy nem sokan. Egyszerűen érzi, mikor kell megindulni a leshatárról, merre felé kell befutnia a védők mögé, és amikor pedig odakerül a helyzetbe, akkor vérprofin kihasználja azt. Én úgy gondolom, hogy most ő a legjobb ebben a típusú játékban.

Lucien Favre viszont okos edző. Már most látszik, hogy nem fogja elkapkodni a csatár csapatba építését, szép lassan építi fel a srácot. Látszott ez már az első két mérkőzésen, amikor az 55-60. perc között küldte őt pályára. Van idejük, mivel 2022-ig szól a szerződése, nem akarják túl korán kiégetni. Ezért én úgy gondolom, még ma sem fog kezdőként pályára lépni. Ugyanazt a szcenáriót várom, mint a Köln és az Augsburg ellen. Az első félidőben fárasztják az ellenfelet, aztán jön a szünet után rögtön Haaland, és a fáradó védők között csinál magának 2-3 százszázalékos helyzetet, amit kihasznál.

Az Union Berlin ehhez tökéletes ellenfél, a védelme sebezhető, a támadói harciasak. A Leipzig elleni meccsük lebeg a szemem előtt, ahol hasonló típusú csapat ellen játszottak: és a második félidőben háromszor kapituláltak. Ugyanezt várom most is, Haaland rúg legalább kettőt, de a 80. perc utáni gólra fogadást is jónak találom.

Borussia Dortmund - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp