Minden hónap eleje rendkívül fontos számomra itt a Guruban. Amennyiben az első 3-4 elemzés ül, akkor egész hónapban játszhatom a nyugodt, kiegyensúlyozott kevés kockázatot vállaló stílusomat. Ha viszont mínuszba csúszok, akkor végig a pozitív ROI-ért kell küzdeni! Utóbbi számomra stresszes, ezért egy biztosnak tűnő kimenetelt választottam a LaLiga szombat esti záró meccsén. A denevérek a kiesés ellen harcoló Celta Vigo-t fogadják, s itt több okból is jó eséllyel mehetünk rá a 1,5 overre!

Először is látni kell, hogy a spanyol és olasz ligák az egyedüliek a topbajnokságok közül, akik éjszakába nyúlóan rendeznek meccseket hétvégén. Ennek több oka van. Egyértelmű a televíziós elérés, és ezzel a magasabb reklámdíjak, továbbá az ázsiai piac, kedvező idősávban elérhető – ott koradélutáni szórakozási lehetőséget ad az európai topfoci. Megfigyelhető, hogy a hétvégi esti meccsek általában többgólos összecsapások! Érthető, hiszen kinek kell egy dögunalmas 0:0 (lsd. a Herta-Schalke..), fő műsoridőben. Már csak ezért is lesznek itt gólok!

A mallorcai kisiklás ellenére (4:1), meggyőző teljesítményt nyújt a Valencia. A tabellán elfoglalt hetedik pozíció a mutatott játék alapján nem reális. Úgy vélem el fognak indulni felfelé a denevérek. Ha az éllovas négyest nézzük: Barca, Real, Sevilla, Getafe – s hozzávesszük az Atleticót is, megállapítható, hogy a keretek erősségéhez képest a spanyol kupa védője játssza a legjobb focit jelenleg. A Barcelona elvérzett a múlt héten a Mestallában (2:0), aztán a Calades mester felforgatott csapattal csak 11-esekkel jutott tovább a Coppában. Most megint visszajön az alapcsapat és a 4-4-2! Maxi Gomez és Gameiro eddig 12 gólnál tart a szezonban, s most is alájuk játszanak majd a többiek. Igen stabil a Soler, Kondogbia, Piccini középpálya, hátul Garay a főnök, így a sérüléseket is elbírja a csapat. Az átigazolási hajrában még Florenzi is Valenciába szerződött, így szerintem hamarosan megint a top4-ben lesznek a fehér-feketék! Nagyon jól mutatja a koncentrált munkát a Bl – továbbjutás, ahol az Ajax ellenében sikerült megérni a tavaszt, és az Atalanta sem lesz legyőzhetetlenek. Előbb azonban kellenek a pontok a LaLigában! Legyen itt egy kis számtan: a szezon hazai meccsein (összesen 14 Bl+spanyol bajnokik), a Mestallában 13-sor megvolt a 1,5 over, csupán a deffenzív Eibar elleni találkozó végződött 1:0-s hazai diadallal.

S ha már a számok! Legutóbbi hat idegenbeli bajnoki meccsén mindig adok-kapokba torkollottak Celta összecsapásai. Ez nekünk (akik bíznak a tippben!), már bőven elég a sikerhez. Oscar Garcia még novemberben vette át az együttest, azóta kilenc LaLiga találkozón csupán nyolc pontot szerzett. A Barca elleni debütálás (4:1), igencsak rosszul sült el, de az, hogy képes volt a Villarealt idegenben legyőzni a gárda igencsak dicséretes! Garcia mester igazi világjáró. Legtovább Salzburgban edzősködött 73 meccsen vezette az osztrákokat. Irányította a Brighton-t, a Watfordot, a St Etienne-t, legutóbb az Olympiakos Pireust hagyta el cirka két éve. Szóval 46 éves kora ellenére egy sokat tapasztalt trénerről beszélünk, aki benn akarja tartani a vendégeket. S ha a vigóiakról van szó, akkor megkerülhetetlen Aspas személye, viszont ő nem játszhat sárga lapos eltiltása miatt Valenciában. Valószínűleg Santi Milla lesz majd a kezdő, aki a szerzett két találatával igencsak sovány szezont fut s, érdekes, hogy pont az aktuális ellenféltől érkezett szabadon igazolhatóként. Félő, hogy védekezésre rendezkedik be a Celta, viszont látható, hogy ez a taktika nem valami hatékony számukra!

Ha a tabellára nézünk, láthatjuk, hogy bajban vannak a vendégek. Mindössze 17 gólt szereztek a szezonban, s ez csak a kieső 18. pozícióra elég. Tippünk szempontjából lényeges, hogy azért jó ritmusban 1,5-es átlaggal kapják meccsenként a találatokat a vigóiak! Kell a három pont a hazaiaknak, s az ő szintjükön most könnyű ellenfél következik. Úgy érzem, hogy fő műsoridőben ez nem lesz egy egygólos mérkőzés! Elképzelt forgatókönyvem szerint előnybe kerül majd a Valencia (pontrúgás, védelmi hiba után), aztán mennie kell a Celtának és egy jó kontra után jön a 2:0.

Valencia - Celta Vigo: Gólok száma - Felett/alatt tipp