A Washington Capitals otthonába látogat ma a Los Angeles Kings, és sok jóra nem számíthatnak Kopitarék. Már csak azért sem, mert ha a Detroit nem lenne idén kritikán aluli, akkor a Kings lenne jelenleg a ligautolsó. Pedig 1-2 meccset nagyon jól elkaptak, és mikor már úgy érezhette az ember, hogy na majd mostantól, ismét jött egy nagy negatív széria. Ennek szvsz. Quick és Campbell az oka, akik nagyon nem tudnak 90% fölötti védési hatékonyság fölé menni. A bajt tovább tetézi, hogy a védelem és a csapat egyik kulcsembere, Drew Doughty kidőlt. Doughty toronymagasan kiemelkedik a védelemből, 50 meccsen 27 pontot szerzett eddig. A csatárok közül Kopitar viszi a prímet, aki 53 meccsen 47 pontot szerzett, ami bármelyik másik csapatban simán jó lenne. Őt Iafallo követi 31 ponttal, de senki más nincs 30 pont fölött, ami nagyon gyenge. Sem Carter, sem Brown, seToffoli.

A Caps ezzel szemben megint hasít. Vezeti a ligát jelenleg, és nem is kérdés, hogy csak is az alapszakasz győzelem lebeg Ovechkinék szeme előtt. Ha már nála tartunk, 52 meccsen 54 pontot szerzett (1 meccs eltiltása volt, mert kihagyta az All Star gálát). A cseh Vrana is nagyot megy idén a maga 45 pontjával, illetve a másik orosz Kuznetsov is 45 pontos. És akkor még Backstrom és Oshie meg se volt említve. Kapuban Samsonov várható kezdőnek, aki jobbat megy mint Holtby idén, 92.3%-on áll Samsonov.

Nagyon nincs miről többet beszélni itt. A Capitals minden téren a Kings fölött áll jelenleg. Nézhetjük a támadókat, a védőket (főleg hogy a vendégeknél Doughty kidőlt), a kapusokat, a PP vagy akár a PK mutatót. Ennek a meccsnek toronymagasan a Capitals az esélyese, valami nagyon nagy rövidzárlat kéne ahhoz, hogy itt a Kings nyerjen. Bevallom őszintén, az 1.65-ös szorzót még sokallom is a hazaiakra. Véleményem szerint a több mint 10 hajnali NHL meccsnek ez a legfixebb végeredménye, így bátran merem ajánlani nagy téttel is.

Washington Capitals - Los Angeles Kings: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp