Szerintem még sosem írtam elemzést, vagy fogadtam volna Fed-kupa meccsre a sorozat kiszámíthatatlansága miatt, azonban most ezt kell tennem. Éppen a papírforma sorozatos megdöntése az, ami itt Tatjana Maria ellen és Gabriela Ce mellett szól. A bukik se tudják egyelőre hova rakni ezt a meccset, mivel a brazil szorzója 3,8 és 4,5 között mozog, ami szerintem irreálisan magas. Nézzük, hogy miért.

A brazilok otthon fogadják a németeket Florianopolisban, Gustavo Kuerten szülővárosában. Ennél jobb fekvése nehezen lehetne egy pályának számukra. Salak, tengerszint feletti magasság, magas páratartalom, hazai közönség mind-mind olyan tényező, ami kedvez nekik. A csapat pár nappal még korábban is érkezett, hogy szokják a körülményeket, míg Maria múlt héten még Newport Beachen játszott, így max az időzónát szokhatta. A salak szintén erőssége a braziloknak, miután Teliana Pereira és Ce is ezen érzi legjobban otthon magát. Ezzel szemben Mariának a tavalyi mérlege ezen a borításon négy győzelem mellett 10 vereség lett, ami eléggé katasztrofális. Ráadásul több meglepetés vereséget is szenvedett, így könnyű meccsre semmiképpen sem számíthat egy specialista ellen.

Igazából egyedül a ranglista és az idei forma az, ami a német mellett szól. 130 hellyel előzi meg Ce-t a világranglistán, illetve a brazilnak idén még nincs győzelme (0-4). Azonban, ha tragikus formában lenne, akkor nem hinném, hogy a szövetségi kapitány őt jelölné erre a meccsre. Kicsit hasonló a szitu, mint a magyaroknak a Davis-kupa volt Budapesten. Olyan csapatokat is meg tudtak verni a fiúk, ahol a játékosok magasabban rangsoroltak és ez elsősorban a hazai közönség támogatásának, illetve a borításnak köszönhető. Az, hogy Maria győzelmét 1,22 körül adják, teljesen értelmetlen. A kemény pályás időszak kellős közepén vagyunk, itt azért nehéz átállni 1-2 meccsre salakra, majd utána visszamenni az államokba kemény borításra. Ezt a brazilok kihasználhatják és megszoríthatják a németeket.

Ce, Gabriela - Maria, Tatjana: Szett hendikeppel - Hendikep tipp