Ha péntek este, akkor spanyol bajnoki, méghozzá valószínűleg egy vad alsóházi 'rangadó'. Alváshoz tökéletes, ritka az olyan péntek esti meccs, amely tényleg izgalmasra sikeredik. Én bevallom, most ismét az unalomból profitálnék, egyként is hozzászoktam már.

Az északi összecsapáson nem várok sok gólt. Úgy egyet-kettőt max, de azt is véletlenül. A két együttes egyaránt 24-24 ponttal áll, a kieső zóna hat pontnyira van, szóval rövid távon egy-egy ponttal akár gazdagodhatnak is a felek.

Az Eibar idegenben kevésbé acélos, általában nagyon semmilyen focit játszik. Nagyon is frankó tipp lenne ez, még nagyobb téttel, ha Ramis játéka biztos lenne, de így csak 3/10-es nálam, annak viszont kiváló. Ramis nélkül azért az Eibar légelhárítása nem az igazi, ha Ramis ott van, akkor a levegőben kevésbé sebezhető. Szóval ez a tipp egyik gyenge pontja. viszont van erős pontja is, legalábbis az eibar részéről, amely együttes idegenben roggyon van, utolsó 3 fellépésén az Ipúruán kívül nem talált be. Eleve egy kiöregedő félben lévő csapat, tele masszívan 30-on túli focistákkal. Nem nagyon futja erejükből arra, hogy egyszerre a támadásokba is energiát fektessenek, meg védekezzenek is. Szerintem az Eibar úgy van vele, hogy otthon a kötelezőket megpróbálja hozni, (többé kevésbé sikerül), idegenben meg rámegy a remire.

Az Alavésben sem érzek sok gólt, ha a 2.0-ás line-t nézzük otthon. 11 meccsből három lett volna vesztes a 2 gólos AH-s line-nál. Mondjuk nyerni is csak háromszor nyertünk volna vele, de ha azt nézzük, hogy a bukiknál ilyen 1,85 a fifty-fifty odds, ez a 2.00 egész pofás. Ráadásul az a három alkalom, amikor a 2 gól alatt AH opció elment, az kétszer nem az Alavés 'hibája' volt, a Villarreal és a Real Madrid lőtte ott a tippgyilkos gólokat, de az Eibar részéről nálam az egy dugó is kérdéses.

Nem mondom, hogy egy-két gólocska nem eshet, de azért a 3 vagy több gólhoz kéne kreativitás, kockázatvállalás aztán egyikből sincs olyan sok. És ez mindkét együttesre igaz! A 3/10-es erősségnél 2.00-es odds mellett ez király ki opció péntek estére.

Alavés - Eibar: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp