Az MLSZ korai tavasza a magyar másodosztályban, a Merkantil Bank Ligában is beindította a küzdelmeket az előző hétvégén. Valószínűleg az idényeleji forma és az irreális körülmények is befolyásolták azt, hogy a lejátszott kilenc találkozón csak 22 gól született. Ha ehhez hozzáteszem, hogy ebből nyolc a Nyíregyháza - Soroksár (3:5) rangadón született, akkor még árnyaltabb a kép a csapatok gólszerzését illetően. Talán ennek is köszönhető, hogy az általam választott Budaörsi SC - Budafoki MTE-Újbuda találkozóra ennyire magas oddsszal jöttek ki az irodák az over 2,5 gólra. A két csapat hagyományosan sok gólos mérkőzéseket játszik egymás ellen, ezért úgy gondolom egy kis apróval mindenféleképpen érdemes rápróbálni erre a lehetőségre.

Előző heti várakozásomnak megfelelően nyert a Budaörs a Vác ellenében, a Balmazújvárosban rendezett találkozón és mindjárt sikerült két pozíciót javítania helyezésén. A jelenleg 12. helyezett csapat szakmai igazgatója Bognár György szerint meggyőző és magabiztos győzelmet arattak, a Puskás-díjas Zsóri Dániel szabadrúgásból szerzett góljával. A MOL Fehérvár FC keretéhez tartozó támadó a két klub megállapodása alapján játszhatott kölcsönben a találkozón, a budaörsiek nem kis örömére. Játékára valószínűleg a mostani találkozón is számíthatnak majd a zöld-fehérek, ez pedig Sajbán Miklóssal és Stieber Andrással kiegészülve igen csak ütős kis támadószekciót jelent. Szükségük is lesz minderre, mert most nagyon kevés esélyt látok arra, hogy egy gól elég legyen a győzelemhez.

Nem dőltek a kardjukba Budafokon azért, mert csak egy ponttal gazdagodtak a tavaszi rajton. A második helyezett csapat vezető edzője Csizmadia Csaba, önkritikusan elismerte, hogy a rossz helyzetkihasználásuknak köszönhetik a pontvesztést, ezen kell javítaniuk. A téli átigazolási szezonban nem volt jelentős játékosmozgás a piros-feketéknél, de az jelzés értékű hogy két csatárt igazoltak Zsolnai Richárd és Skribek Alen személyében. A Csákvár elleni meccsen a csereként beállt Skribek élt is a lehetőséggel mert gólt szerzett, de ez csak a döntetlenhez volt elegendő. Vendégként a legjobbak a mezőnyben a budafokiak, de ahhoz hogy ez így is maradjon meg kell találniuk a góllövő cipőket a szertárban.

Ha ideális időjárási körülmények várják a csapatokat Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban, akkor egy közönségszórakoztató, gól-gazdag találkozóra van kilátás. Hogy miért? Mert két támadószellemű csapat találkozik egymással, ami az egymás elleni eddigi eredményeikben meg is mutatkozik.

Budaörsi SC - Budafoki MTE-Újbuda: Gólok száma - Felett/alatt tipp