Egy olyan tipp jön, amelynek az esélye pont olyan, amilyen. Az 5.50-es odds totálisan rendben van, ez nem value, ez reális. Sokkal több érv szól a tipp ellen, mint mellette, de hát ez sem meglepetés. Szóval a rossz hírek, azaz az ellenérvek:

A jelenlegi Celta pocsék csapat, pocsék edzővel, pocsék formával. A kreatív zóna játékosai igazi zombik, Aspas, Sisto, Mina és Suarez sem ontja a gólokat, így meg nehéz előre lépdelni.

A tipp mellett is vannak érvek, elvégre ezért húzom be. Első érvem az, hogy 5,50 a szorzó, az meg szemmel jól látható, így alapvetően picike téttel is relatíve nagyot nyerhetünk. A másik, hogy az előbb felsorolt játékosok azért tudnak focizni, és potens spílerek, nem kizárt, hogy előbb-utóbb egyik-másik játékos elkapja a fonalat, és akkor lazán benn lehet maradni. A Celta hozzá van szokva a tavaszi hadjáratokhoz...

Aztán meg kell említeni, hogy a Balaidos azért csak a Balaidos, arrafelé nem szeret játszani a Sevilla. A két csapat H2H meccseire eleve az jellemző, hogy a hazaiak dominálnak. Az uccsó 10 egymás elleni meccsből csak egyet nyert az épp vendégségben lévő, de az előző hatot a hazai csapat behúzta.

A Sevilla bár jó idegenben idén (főleg ami a korábbi éveket illeti), északra nem szeret menni. A jó kis andalúz időjárás meg klíma nem fekszik neki, északon azért annyira nem megy. Ott a Mirandés elleni meccs példának, de a Mirandéshoz hasonlóan a lütyő Eibar is gurított hármat a Sevillának idén. És akkor a jobbakat, mint a Bilbao vagy Sociedad nem is említem. Aztán az is tény, hogy a H2H párharcokban az utolsó 14 meccset vizsgálva a hazai csapat egy gólra mindig jó volt. A Celta megszerezte Smolovot, így akár ott lehet a pályán ő, Aspas, Sisto, Mina, Rafinha, ami egy elég vad dolog, és nagyon 19-re lapot kérek szitunak tűnik, de a Celtának és Garciának is kockáztatni kell. Ehhez az amúgy is érdekes kis meccshez jön egy S. Jaime Latre, igazi vad kártyaosztó, szóval játszik az anarchia faktor is, hátha kap egy pirosat a Sevilla, Latrénál benne van. Nem tagadom, lehet egy gyenge, verekedős 0-0 vagy 0-1, de lehet akár egy 3-3 is, ha a Celta mer kockáztatni. Egy patront megér, szerintem minimál téttel bőven belefér, és nagyobb nyerhetünk vele, mint veszítünk, ha mégsem esik be

Celta Vigo - Sevilla: Hazai csapat gólt szerez mindkét félidőben - Igen/Nem tipp