A férfi fronton erős bajnokságok erős klubjai azért nyitnak a csajok felé is, és látható, hogy a PSG, a Bayern, a City, a Barca egész komoly női csapattal rendelkeznek. Ahogy a felnőtt férfi együttesek szerzik befelé a jobbnál jobb légiósokat, ez a hölgyeknél is így van. Itt azért a csaj-csapatokban a hazai játékosok szerepe több, de például a City is alkalmaz jópár légióst, de azért sokkal inkább a hazai játékosokra épít, mint Pep Guardiola. Így is vezeti a EWSL-t (vesztett pontokat tekintve a Chelsea azért picit jobban áll), és vezetni is fogja, mert a Bristol igazi outsider, masszívan sereghajtó.

Bardsley, Scott, Houghton, és White rendkívül rutinos, angol válogatottságok egész sora, Stanway feltörekvő tehetség, ahogyan Hemp is, aztán még itt van Wullaert, gólerős belga csatár, Beckie, kegyetlenül gyors kanadai szélső (mondjuk ő most eltávon van nem játszik), és a német Bremer, akit bár én nem tartok egy kiemelkedő alaknak a női fociban, azért 10 meccsen 10 gólt lőtt, az azért nem gyenge. Jó kis offenzív csapat ez, ha szigorúan nézzük, az Arsenal elleni rangadón 5 csatár volt fenn a pályán :D. Nyilván nem mindenki elöl, de nagyon bevállalós felállás volt. Jill Scott számomra meglepő módon még nem szerzett gólt, pedig rendkívül jól fejelő játékos, kizárt, hogy előbb-utóbb nem bólint, és az ilyen Bristol elleni meccsek, ahol sok szögi, pár szabi is várható, ez neki pont olyan meccs lehet, ahol ő is betalálhat.

A Bristol igazi mágnes, vonzza a gólokat. Nemrég a Chelsea-től 6-1-re kapott ki, még decemberben az Arsenal ellen 11-1-re... Decemberben fordított pályaválasztással 0-5 lett a vége a City javára. Ez a Bristol egy fiatal csapat, vélhetően túlélésre játszik majd, de jelen körülmények között nem nagyon tudom elképzelni, hogy a City nem arat sima győzelmet otthon Ennek a tippnek egy gyenge pontja van, hogy a Bristoltól gól nem nagyon várható, hisz Bardsley nagyon stabil kapus, meg a Bristol sem lesz majd sokszor gólhelyzetben, de egyet hátha találnak. Bele kell férni, mert itt a négy dugónak a hazai csapattól akár félidőre össze kéne jönni. Remélem addig az idő javul arrafelé, és nem lesz halasztás vagy törlés.

Manchester City (n) - Bristol City (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp