A mérkőzés első körben mindenki figyelmét elkerüli, mondván egy portugál kupameccs: kit érdekel. De ha kicsit mögé nézünk, találunk érdekes lehetőségeket.

A Benfica jól ismert csapat, vitézkednek idén is. Előbb a Bajnokok Ligájában, majd mivel 3. helyen végeztek a csoportjukban, az Európa Ligában folytatják. Már ott látszott, hogy elég gyengusz védelemmel rendelkeznek, hiszen 11 gólt kaptak 6 mérkőzésen. Azt lehet mondani, hogy Ferro és Dias irányította védelem mostanában nem áll a helyzet magaslatán. Habár az évadot jól kezdték, ezért is mutat összesen 11 kapott gólt a bajnoki mérlegük, de amikor erősebb ellenféllel találkoznak, rendre kapitulálnak. Például a Porto elleni most hétvégén 3-at kaptak, de előtte a Belenenses is rúgott 2-öt és a Rio Ave is január közepén. Ha ehhez hozzátesszük még a kupamérkőzésük első felvonását, akkor láthatjuk, hogy komoly bajba kerültek ott is (3-2): a Famalicao végig vezetett a mérkőzésen, csak a ráadás perceiben mentette meg a meccset Gabriel.

A másik oldalt nézve a Famalicao kifejezetten tetszetős focit játszott hosszú hónapokon keresztül. erre fel most hétvégén megkapták a csődött. A Guimaraes 7-0-ra törölte fel velük a padlót hazai pályán. Emiatt olyan morális válság lehet most a csapatnál, amit leírni sem lehet igazán. Mégis támadniuk kell, ha tovább akarnak jutni a kupában. Ellenben ez a pofon akkora bizonytalanságot eredményezhet hátul, amit egy Benfica kaliberű csapat bizonyosan kihasznál többször is. Kupameccs lesz, tehát lehet bátrabban focizni, abszolút nem lepődnék meg a sok gólon.

Famalicão - Benfica: Gólok száma - Felett/alatt tipp