Ugandában járunk, ha a szemünket behunyjuk, akkor apró kis fekete bőrű, csontsovány srácokat látunk. Pedig az Uganda People's Defence Force (UPDF) csapata igazi katonacsapat, kb. az ottani Kispest Honvéd... Az ugandai népi védelmi erő focicsapata (2. osztály) játszik a 3. ligás Busia Young FC-vel, szóval osztálykülönbség áll fenn.

Én a számomra ismeretlen csapatokról elsőként mindig csapatképet keresek, már abból rengeteg dolog leszűrhető. Először is, hogy van-e. Itt nem kell nagy dologra gondolni, beírni a google-be, aztán várni a csodát. Nos, a UPDF csapatképe azért arról árulkodik, hogy fizikálisan erős társaság, szóval ott erőnléti gondok nem lesznek. Azért a Busia Young fotóit megnézve ott azért már látni, hogy mennyivel amatőrebb csapat, már a pályák, ahol játszanak, nyoma sincs fűnek, a mezek, ahogy a mezek állnak (sokkal inkább lógnak) a játékosokon, szóval ezekből leszűrhető sok dolog.

Ugandában (is) korrupt a foci, még a wikipedián is kiemelik, de hát nem kell ezen csodálkozni. Azon sem, hogy a bunda begyűrűzik, és elég csak megnézni az ugandai kupa meccseit, mondjuk az elmúlt két napból. Szerdán volt egy URA-Nymityobora 8-3, kihagyott penaldóval, meg nem adott góllal, 6-2-es félidővel, 3 gólos utolsó 10 perccel... Express-Maroons 3-3, előtte nap Wakiso Myda 5-0, szóval záporoznak a gólok, és 'csomagban' jönnek, szóval nem ritka, hogy tényleg ilyen 8-10 perc alatt leesik három gól, ez lehet az első 10 perc, a félidő vége, vagy a hajrá, gondolom attól függően, hogy épp mikor 'kell' lőni a gólokat. Nagy tétet nem tennék rá, de az előző két nap overei után 3/10-zel egy próbát megér!

UPDF FC - Busia Young FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp