Jön a 2020-as Players Darts Chamiponship Premier League sorozatának második állomása, a helyszín ezúttal Nottingham. A 'beugró' Fallon Sherrock lesz, aki az első PL-idényét futó Glen Durrant ellenfele lesz. Durrant rögtön győzelemmel mutatkozott be Michale Smith ellen, Smithnek nem feküdt annyira Durrant viszonylag lassabb játéka. Egyébként félreértés ne essék, Durrant nem 'szuljovicsozott', csak nem tolta azt a darálós tempót, amit egy Evans vagy de Zwaan... Glen Durrant a 7-3-mas győzelménél Smith ellen 1 darab 180-at dobott, ellenfele Smith 2-őt hozott össze. Nem sok.

Ebből (is) kiindulva én most sem várok 180 esőt. Duzza azért nem tartozik a legnagyobb 180-as gyárasok közé. Nem azt mondom, hogy nem képes akár maga 6-7 180-at bepakolni egy ilyen 7 legig tartó meccsen, de nem valószínű. Sherrock meg kérdőjel, mert OK, amit a vb-n mutatott múlt decemberben, az maga volt a káprázat, űrdarts, de akkor olyan állapotba került, amikor minden jött. Aki csak amatőrként otthon dobálgat, vagy klub szinten, az tudja, hogy vannak olyan napok, amikor érzed a nyilat, érzed a játékot, pont jól tapad a kezed, szóval egyben van minden, de van ennek az ellenkezője, amikor semmi sem jön. Amikor a szektort sem találod el, és a darts a mm-ek sportja, sokszor van olyan, hogy egyik nap bomba formában vagy, másik nap meg semmi sem jön, és nem tudod az okát.

Azért Sherrock bár remek játékot tolt decemberben, tőle irreális lenne mindig azt elvárni. Azért tavaly pl. Suzuki úgy nyert BDO vb-t, hogy volt tán meccse, ahol 60-as átlagot hozott, szóval ott a csajoknál azért nagy az ingadozás. Az, hogy ő mit mutatott decemberben, az egy dolog. Nem mondom biztosra, hogy nem látunk még tőle hasonlót, mert miért ne, de azért azóta olyan a hype Sherrock körül, hogy az könnyen a játéka rovására megy/mehet. Neten látható a fotó, hogy például Robin Hoodnak öltöztették be a helyszín miatt, aztán találgatják, hogy babát vár-e (szerintem ez több helyről sántít), rengeteg meghívása van akár talk showkba, akár versenyekre, bemutatókra. Egyébként kész csoda, hogy mondjuk egy Target nem csapott le rá a vb után, és nem használta ki Sherrock népszerűségét. Ha mondjuk nézünk egy papírforma 7-3-at, mint volt a Duzza - Smith végeredménye, akkor sanszos, hogy a 180-ak száma 4,5 alatt marad. Kicsit ilyen vak tipp, inkább megérzés, ezért talán a 5/10 is erős, de most úgy vagyok vele, hogy vagy játszok, vagy se, és mivel én ebben bízom, egy 5/10-et szerintem megér.

Durrant, G - Sherrock, Fallon: 180-asok száma - Felett/alatt tipp