Az előzmények alapján talán megtaláltam a legideálisabb tippet a hétvégi Puskás Akadémia - Kisvárda találkozó kapcsán, amit az OTP Bank Liga 21. fordulójának keretén belül rendeznek Felcsúton. A kiválasztáskor sokat nyomott latba a hazaiak félidei statisztikája, a hétközi MK meccse és végül de nem utolsó sorban azok a változások amik a közelmúltban történtek a vendégeknél .

Az előző fordulóban a Puskás Akadémia "elszenvedte" első idei győzelmét Pakson. Három döntetlen után egy sok vitát kiváltó és komoly utóéletet megélő találkozót sikerült hozniuk Gyurcsóéknak . A meccs fordulópontjaiból (két kiállítás a hazaiaknál) a felcsútiak jöttek ki jól, de így is csak nehezen tudtak a paksiak fölé kerekedni. Több, mint megmosolyogtató volt számomra a felcsútiak trénerének, Hornyák Zsoltnak azon nyilatkozata, mely szerint a kettős emberelőny az Ő csapatát zavarta meg jobban. Neki legyen mondva, mi lett volna akkor, ha egyenlő létszámban játsszák le a meccset? Ezt már soha nem tudjuk meg, arra viszont felkészülhetnek, hogy egy önbizalomtól duzzadó ellenfél érkezik majd hozzájuk hétvégén. Nem növeli a hazai csapat esélyeit az sem, hogy hétközben MK meccset játszottak Békéscsabán. A "Viharsarokban" elért 3:0-ás győzelmükkel valószínűleg eldöntötték a továbbjutás kérdését, de a közel 520 kilométeres utazás és a meccs fáradalmai benne lehetnek majd a hazai fejekben és lábakban hétvégén. Úgy látszik hiába mély és bőséges a Puskás Akadémia kerete, Hornyák Zsolt nem nagyon tudja nélkülözni alapcsapatának meghatározó tagjait, ha tétmeccsről van szó. Ennek tulajdonítom, hogy több standard kezdőjátékosa is szerepet kapott Békéscsabán. A rotálás hiánya főleg a belső védelmet és a középpályás sort érinti, amiből akár hasznot is húzhatnak most a kisvárdaiak.

Azok a kisvárdaiak, akik kifejezetten kellemes emlékeket őriznek a Pancho Arénáról. Itt szerezték meg első NB I-es góljukat és pontjukat még 2018-ban (1:1), amit 2019-ben megfejeltek egy 0:4-es K.O. győzelemmel. Kijelenthetjük tehát, hogy a piros-fehérek még veretlenek Felcsúton az első osztályban. Az új edzőjükkel, Bódog Tamással az élen most sem kell attól tartanunk, hogy feltartott kézzel érkeznének a találkozóra. Játékuk és eredményeik folyamatosan javultak 2020-ban Grozavéknak és ennek is köszönhető idei első győzelmük a hétvégén. A Rétköz fővárosában abban bíznak, hogy a Kaposvár elleni 5:3 és annak alakulása, erőt és lendületet ad számukra a kiesés elleni küzdelemhez.

A Pancho Aréna nem egy oroszlánbarlang, ezt jól mutatja a hazaiak 3-3-4 -es hazai mutatója. Ez egy élmezőnyhöz (4. helyezés) tartozó csapattól gyenge teljesítmény. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a tíz hazai meccsükből csak kétszer álltak félidőben győzelemre a kék-sárgák, akkor mindjárt kezd felértékelődni a tippünk.

A Várda 2-2-6 -os vendégmutatója sem túl acélos, de ez legalább beleillik a kiesés ellen küzdő csapatok sorába. Idegenbeli fellépéseik során ötször álltak vesztésre félidőben, amin most úgy érzem javíthatnak.

Meglátásom szerint az edzőváltás pár hétig még jótékony hatással lesz a vendégcsapat játékára, ezért akár nagyobb meglepetést is bele tudok képzelni a találkozóba.

Puskás Akadémia - Kisvarda: Dupla esély - 1. félidő - Dupla esély tipp