Ez tényleg csúcsderbi lesz a javából, hiszen - többek között - az lesz a tét ezen a Lazio - Inter Serie A-mérkőzésen, hogy a kettő közül melyik csapat legyen az olasz élvonalbeli bajnokság éllovasa. Jelenleg az van, hogy a házigazda SS Lazio 53 ponttal 3. helyezett a tabellán (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 53-20-as gólarány), míg pedig a vendég FC Internazionale Milano (eddigi mérlege: 23 mérkőzésen 16 győzelem, 6 döntetlen, 1 vereség, 48-20-as gólarány) 54 ponttal 1. helyezett. A két együttes között ott van a 2. helyen a szintén 54 ponttal rendelkező Juventus Torino, amelyik együttes gólkülönbsége rosszabb, mint az előtte levő milánói csapaté. Íme az élen levők gólarányai: FC Internazionale Milano +28 gól, Juventus Torino +21, SS Lazio +33 gól.

A pontszámokat látva, teljesen egyértelmű válik, hogy a házigazda SS Lazio kizárólag csakis abban az egyetlen esetben kerülhet az olasz élvonalbeli focibajnokság élére, ha le bírja győzni otthon az FC Internazionale Milano csapatát. Mert hiszen már döntetlen esetén is az lesz, hogy a mostani listavezető milánói csapat 55 pontnál fog tartani, miközben az otthon játszó római együttesnek mindössze csak 54 pontja lesz.

És mivel a Serie A listavezetői pozíciója a tét, teljesen egyértelmű számomra, hogy mindkét csapat összes játékosa bizony hatványozottan fog küzdeni ezen cél eléréséért. Ez a mindkét oldalon áhított dolog pedig kizárólag csakis úgy valósulhat meg, ha gólt vagy gólokat szereznek a csapatok. Mindkét oldalon. Tökmindegy, hogyan mozognak és éppen miket csinálnak a focisták, hiszen csakis arra kell törekedniük, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek. Szerintem eléggé egyértelmű, hogy ilyen esetben én arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Ja, és hogy ezt se felejtsem ki: mindkét csapatban a legjobbak fognak játszani, hiszen csak Senad Lulic, illetve Roberto Gagliardini lesznek kénytelenek kihagyni ezt az olasz rangadót.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Lazio - Inter: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp