A Bayer Leverkusen idén még nem játszott under meccset. A legutóbbi Borussia Dortmund elleni mérkőzésen megmutatkozott, hogy egy „középszerű”, illetve „lomha” védelemnek szinte korlátlan mennyiségű gólt tudnak szerezni. Azonban az is látszott, hogy az Edmond Tapsoba-Jonathan Tah középső védőpáros – fiatalsága miatt – még könnyen zavarba hozható. Idén még csak egyetlen meccset tudtak lehozni kapott gól nélkül, a Düsseldorf elleni 3-0-s bajnoki találkozót, ami valljuk be, nem nagy dicsőség, hiszen a Düssi szerezte toronymagasan a legkevesebb gólt a Bundesligában, nagyon gyenge csatársora van.

Az Union Berlin az én szememben most Berlin első számú csapata, mivel a Hertha eljátszotta a bizalmamat. Néha – kb. minden második-harmadik meccsen – pedig az Union olyan játékot produkál, amire még én is csettintek. Idén eddig kétszer csettintettem esetükben: a szerintem bitang jó Augsburg 2-0-s legyőzése, és a legutóbbi Werder Bremen elleni 2-0-s győzelem esetén. Elnézve ezt a hullámvasutat, ami az Uniont jellemzi, most elméletileg egy gyengébb mérkőzésnek kellene jönnie a sorban, ami azt jelenti, hogy kikapnak. Azonban hazai pályán, az An der Alten Försterei stadionban azért ez kockázatos tipp lenne részemről (a Hoffe ellen is azt gondoltam, győz a Bayer, erre úgy elbénázták, hogy öröm volt nézni).

Inkább tehát arra szavazok, hogy mindkét csapat gólokat fog lőni. Mindkét oldal felfelé ívelő formát mutat, a védekezéssel vendég oldalon vannak néha gondok. Az Union viszonylag jó védelme miatt pedig a szorzó is kifejezetten jó arra, hogy lesz legalább három találat.

1. FC Union Berlin - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp