Az elődöntőké a főszerep a szombati napon a tenisz világában, Rotterdamban az esti derbi pedig a Krajinovic-Monfils lesz.

Monfils éve egészen jól indult, tizenegy győzelme mellé két vereség párosul, ez a két ember, akik legyőzték, az Australian Open döntősei, nevezetesen Thiem és Djokovic. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a többi versenyző top 30-on kívüli volt, szóval ilyen kötelező győzelmek voltak, de ez pont elég volt, hogy megnyerje a montpellieri 250-es versenyt, és hogy Rotterdamban is elődöntős legyen a tavalyi bajnok. Tegnap Evans ellen az első szett után ápolni kellett, ugye neki mindig is ez volt a problémája, hogy nagyon sérülékeny, lehet, hogy most is a sorozatterhelés fogott ki rajta, a bal vádliját kellett ápolni egy kicsit. Annyi szerencséje volt, hogy Evans teljesen lefőtt, így simán, meg viszonylag rövid idő alatt jutott tovább. Meg úgy egész kellemes ellenfél volt neki az angol, az ütések 80%-át visszanyeste, minden labdánál volt ideje kiállni tenyeresre, kevés labdamenet volt úgy eléggé tempós.

Krajinovic a kertek alatt már a top 30 ajtaját kopogtatja, ha nyerne ma Monfo ellen akkor be is törhetné, sőt egy végső winnel karriercsúcs is lehetne, de ne szaladjunk ennyire előre. Tegnap brutál mód legyorsította azt a Rublevot, aki idén hatalmasat megy, aki mindenből támad, hát Krajinovic rendesen rákontrázott, nem csak visszakanalazta a labdákat, hanem fonákoldalról szinte szétporolta a vonalakat. Ültek a szervák is, egy kivételével szinte érinthetetlen, lábon simán bírta.

Ilyen két hét után nem érzem már száz százalékosnak Monfilst, ha minden rendben lenne is simán benne lenne egy Krajinovic szett, és a szerb mutatott játéka alapján azon se nagyon kéne meglepődni, ha be is húzná az elődöntőt. Egy szettet mindenképp fognia kell.

Krajinovic, Filip - Monfils, Gael: Szett hendikeppel - Hendikep tipp