Ez a VfL Bochum - VfB Stuttgart német másodosztályú bajnoki mérkőzés elsősorban a vendégekről fog emlékezetes maradni. Vagyis, pontosabban, így előzőleg ezt remélem. Aztán pedig, a tippemmel ellentétben, majd talán ismét az fog történni, hogy az általam győzelemre tippelt csapat egyik játékosa piros lapot fog kapni - lehetőleg még az 1. félidőben - és én hiábavalóan tippeltem úgy, mert már ez a tippem is - természetesen, akaratom ellenére - vesztes lesz. Na, mindegy, inkább lapozok.

Ezúttal a következő lesz a tippem: a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez. Az van jelenleg, hogy a vendég Stuttgart 38 ponttal 3. helyezett és a német élvonalba próbál minél hamarabb visszajutni (mérleg: 21 mérkőzésen 11 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 37-25-ös gólarány). Egyértelműnek tűnik, hogy a svábok "hajtani" fognak nagyon ezen az idegenbeli találkozón. Velük ellentétben viszont a házigazda bochumi gárda csak 23 pontos és 15. helyezett (mérleg: 21 mérkőzésen 5 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 34-39-es gólarány). Ez a helyezés egyben azt is jelenti, hogy a VfL Bochum menekül a kiesés elöl és mindössze csak egyetlen egy helyezéssel van a kiesési osztályozós 16. helyezés felett.

Hiányzók: Ulrich Bapoh, illetve Holger Badstuber, az eltiltott argentin Nicolas Gonzalez, az osztrák Sasa Kalajdzic és Marc Oliver Kempf. Nekem nem tűnik "veszélyesnek" ez a dolog, s azt vélem, hogy bírnak majd megfelelően pótolni a csapatok.

Talán leginkább azért fogadok erre "a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez" tippre, mert tudom azt, hogy jelenleg éppen a vendég VfB Stuttgart a német Bundesliga 2 legjobb formában levő csapata, miközben pedig a házigazda VfL Bochum eléggé gyenge formában van. Azt vélem, hogy a stuttgartiak ezen kiváló formája elegendő lesz az idegenben szerzett gólokra és az idegenbeli győzelemre is. A hazaiaknál azért tippelem a gólszerzést, mert ugyan most tényleg pocsék formában van az együttes, viszont arra azért nagyon alaposan szokik figyelni és ügyelni, hogy otthon, a saját közönsége előtt, majdnem mindig szerezzen gólt a VfL Bochum.

Ha nem lesz 11-es vagy piros lap, ami borítaná az "egyensúlyt", akkor nyertes lehet a tipp.

Tipp: a vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez.

VfL Bochum - VfB Stuttgart: A vendég csapat nyer és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp