Muguruza kiszenvedte a győzelmet Kudermetova ellen, azonban egy nagy szenvedés volt a találkozó mindkét oldalról. Ennek megfelelően feljebb vitték Mugurza oddsát a következő találkozóra, azonban most arra is jó esélye lesz, hogy kiessen. Jön Jennifer Brady, aki az előző két körben helyenként csodálatos játékos mutatott be.

Brady a selejtezőből érkezik, ahol szettveszteség nélkül verte a Krystina Pliskova - Dabrowksi - Hsieh hármast. Különböző játékkal rendelkező játékosok, akikben az a közös, hogy minden nehézség nélkül verte meg őket az amerikai. Ebből sokat még nem szűrhettünk le, viszont abból igen, hogy a kicsit formán kívül lévő Svitolinát és a jól mozgó Vondrousovát is megverte. Főleg utóbbi találkozón mutatta meg, hogy mire is képes, ahol szett és dupla brék hátrányból jött vissza. Az ukrán elleni meccset nem láttam, viszont sokatmondó, hogy a cseh ellen a tipsterek úgy lenyomták Brady oddsát, hogy az underdogból favoritot csináltak. Elnézve Muguruza játékát egy hasonló odds mozgáson most se lennék meglepődve.

Nem játszik kiegyensúlyozottan a spanyol. Választ kaptam arra a kérdésre, hogy Clijsters ellen izgult vagy nem volt formában. Mindkettő, de az biztos, hogy nincs kimagasló formában a spanyol. Sokat hibázott Kudermetova ellen, azonban szerencséjére ezt megtette az orosz is. Picit az ideg kerülgetett, hogy ezt a meccset is úgy bukom, mint pár hete Gabriella Ce szettgyőzelmét: ott a brazil volt az egyik szettben szimpla-, míg a másikban dupla brék előnyben és egyiket se nyerte meg. Most ugyanezt nyomta be Kudermetova és második szett 4-4-nél nagyon rezgett a léc. Végül pár spanyol hiba segített, így jött a tipp, míg a döntő szettben már 50-50% esély volt arra, hogy ki jut tovább. Mi így jól jártunk, mivel Kudermetova itt nem lenne esélyes, viszont így még Brady +1,5 szettben is van érték.

Brady, Jennifer - Muguruza, Garbiñe: Szett hendikeppel - Hendikep tipp