Sonego - Lajovic mérkőzés Rióban!

Salakos derbi Dél-Amerikából. A két teniszező közös történelme egyetlen egy mérkőzés, azt épp a szemcsés borításon vívták tavaly Monte Carloc-ban. Ott két szettben jobbnak bizonyult a szerb teniszező, aki akkor egészen a döntőig menetelt. Ez a menetelés elég nagy fegyvertény volt, hiszen Thiem-et, Medvedev-et és Goffin-t is legyőzte az ezres torna döntőjébe vezető úton, megmutatva, mekkora potenciál van benne salakon. Egyébként nem sokkal később, Umagban, tornát is nyert tavaly Lajovic (szintén salak).

Idén Sonego 1-5-tel áll, míg Lajovi 8-4-gyel... szembeötlő a különbség a két játékos formáját tekintve, nem is beszélve arról, hogy Lajovic kétszer annyi meccset játszva már sokkal inkább játékban van, mint olasz ellenfele. A riói torna első körében mindketten három szettes meccset nyertek, Sonego L. Mayer ellen, míg Lajovic Cecchinato ellen. Az olasz próbál majd idén a tavalyihoz hasonló teljesítményt nyújtani, és bekerülni a TOP50-be stabilan (bár én nem feltétlen érzem benne a potenciált erre), Lajovic pedig már a TOP20-at ostromolja, egyre több olyan teljesítménnyel, ami alapján nem megalapozatlanak a törekvései... A sorsolás alapján a szerencsésebbik ágon vannak, ugyanis a torna toronymagas esélyeseként számontartott Thiem a felső ágon van, míg ők alulról érkeznek (mivel Lajovic a második kiemelt)... A követkző körben egyébként a Coric - Seyboth Wild meccs győztesével találkozik, aki innen továbblép.

Noha a salak sokszor veszélyes terep fogadás szempontjából, és sok maratoni hullámvasutas meccset láthatunk, én itt vállalhatónak érzem a fogadást Lajovic-ra. A szorzó ugyan nem eget verő, de teljesen reális, sőt... én 1.30-1.40 körül lőném be valahol...

Mérkőzés nyertese - Mérkőzés