Nagyon küzdelmes mérkőzésnek ez a Chelsea - Tottenham angol élvonalbeli mérkőzés. Már csak azért is ígérkezik nagyon küzdelmesnek ez a londoni rangadó, mert a tabellán egymás szomszédságában vannak a riválisok és mivel csak 1 pont választja el őket, ezért adott esetben akár helyet is cserélhetnek. Pluszban pedig mindkét együttesnél főleg arról is szól a dolog, hogy a számukra kedvező esetben szerepelhetnek a rengeteg pénzbevétellel kecsegtető Bajnokok Ligája következő idényében. Sőt, még a két csapat közötti gólkülönbség sem jelentős (Chelsea +7 gól, Tottenham +9 gól), azaz még ez is adott lehet az esetleges helycseréhez.

Egyelőre úgy "fest" a Premier League tabellája, hogy a házigazda Chelsea 41 ponttal a 4. helyen van (eddigi mérlege: 26 mérkőzésen 12 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 43-36-os gólarány), míg a 40 pontos vendég Tottenham az 5. helyen van (eddigi mérlege: 26 mérkőzésen 11 győzelem, 7 döntetlen, 8 vereség, 43-34-es gólarány). Jelenleg az a helyzet van, szerintem szintén csak egyelőre, hogy a Manchester City büntetése és felfüggesztése miatt mindkét helyezés BL-szereplésre jogosít fel. Ám azért arra is kell gondolni, hogy az arabok nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok pénzzel és az előbbinek köszönhetően "jó" kapcsolatokkal rendelkeznek és a Manchester City arab tulajdonban van. Amikor pedig büntetésről és a BL-ből való felfüggesztésről esik szó, akkor szerintem érdemesebb nem feleslegesen kárörömködni, hanem emlékezni kell a szintén arab tulajdonban levő francia Paris Saint-Germain FC esetéről és a feltűnő pénzügyi machinációk ellenére való "megmeneküléséről".

Természetesen a Chelsea és a Tottenham együtteseinél egyelőre még nem kellene az előbb írtakon gondolkozni, hanem minden játékosnak teljes erőből "hajtania" kell. Utána pedig majd csak lesz valami. Viszont addig a döntésig még annak kell(ene) előtérben lennie, hogy a házigazda Chelsea csapatának nyernie illene otthon, hogy a Tottenham ne előzze meg, míg pedig a vendég Tottenham csapatának azért illene nyernie idegenben, hogy az angol élvonal legjobb 4 csapata közé kerüljön. A győzelemhez pedig, itt is, ott is, gólszerzés szükségeltetik.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Chelsea - Tottenham: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp