Jelentős forduló vár ezen a hétvégén az angol Premier League mezőnyére, hiszen alig néhány órával a Chelsea - Tottenham londoni derbi befejezése után máris kezdődik a Leicester City - Manchester City találkozó. Amelyik összecsapás szintén az élmezőny rangadójának számít, hiszen a 3. helyezett Leicester City fogadja otthonában a 2. helyezett Manchester City együttesét.

Azért annyi különbség már van az előzőekben említett Chelsea - Tottenham londoni rangadóhoz képest, hogy ennél a Leicester City - Manchester City meccsnél tutira biztosan nem lesz helycsere, hiszen a hazai csapatnak 50 pontja van, míg a hozzá vendégségbe látogató gárdának 54 pontja van. Tehát a helycsere máris kizárható. Viszont ezzel szemben a mérkőző csapatok mindegyikének gólszerzése valószínűsíthető, s talán nem okoz túlságosan nagy meglepetést, hogy én is arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

És már csak azért is tippelem ezt, mert mindkét csapatban több olyan focista fog játszani, akik alkalmasak a gólok szerzésére. Csak néhányat említek közülük: a gólkirályjelölt Jamie Vardy, a spanyol Ayoze Perez, James Maddison, a belga Youri Tielemans, illetve az argentin Sergio Agüero, a brazil Gabriel Jesus, a portugál Bernardo Silva, az algériai Riyad Mahrez, a belga Kevin De Bruyne... Satöbbi.

Nem játszhatnak majd Nampalys Mendy, az eltiltott Hamza Choudhury, Daniel Amartey és Matty James a hazaiaknál, illetve Raheem Sterling és a német Leroy Sane a vendégeknél. Majdnem azt bírtam megjegyezni, hogy Sterling kiesése problémát jelenthet a vendégeknél, ám gyorsan "rájöttem" hogy valamelyik "szatmári szilva" szerepelhet majd helyette, David Silva vagy Bernardo Silva, s bizony egyikük sem rosszabb focista, mint az a Raheem Sterling. Szóval: no problem.

Viszont, ha a csapatok is úgy akarják, gólzápor várható. Remélem!

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Leicester City - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp