Nagyon jelentős városi rangadó lesz ezen a hétvégén Isztambulban, ugyanis a focivilág legjelentősebb rangadóinak egyikét, azaz a Fenerbahce - Galatasaray mérkőzést rendezik a legnagyobb török városban. Bővebbek erről a meccsről a következő linken olvashatók a Sportfogadás portálon: https://www.sportfogadas.org/cikk/galatasaray-fenerbahce-a-vilag-legjelentosebb-rangadoinak-egyike-298.html

Ennél az interkontinentális derbinél az a tippem, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni. Azért interkontinentális ez a derbi, mert a Boszporusz túlsó partján, azaz Isztambul ázsiai részén van otthon az ezen a találkozón házigazda Fenerbahce, míg pedig a vendég Galatasaray az európai oldalon székel. Tehát a tévedés lehetőségét kizárva azt is ki lehet jelenteni, hogy a Galatasaray egy másik kontinensre utazik bajnoki meccset játszani. Főként azért tippelek arra, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, mert a vendég Galatasaray jelenleg kiváló formában van, s ezért - szerintem - várható legalább 1 gól a csapattól, míg pedig az otthon játszó Fenerbahce számára kötelező lenne gólt szereznie a legnagyobb rivális elleni meccsen. Ettől az együttestől már csak emiatt is elvárható a gólszerzés, hiszen a rendkívül heves vérmérsékletű és nagyon fanatikus szurkolótábora kötelezően elvárja a gólt a hazai pályán játszó kedvenceitől.

Nem fognak játszani a hazaiaknál az eltiltott Luiz Gustavo, Emre, Garry Rodrigues és Sadik Ciftpinar, illetve Mario Lemina és Christian Luyindama lesznek kénytelenek kimaradni a vendégcsapatból. Ez, akárhogyan nézem és akárhonnan nézem, azt jelenti nekem, hogy mindkét fél nélkülözhetetlen középpályások nélkül fogja letudni ezt a városi derbit. Az egyik lehetséges végeredmény az lehet, hogy nem akarnak kockázatot vállalni a két csapat játékosai és így gólnélküli döntetlennel fogják zárni a meccset. Én ezt nem várom. A másik lehetséges végeredmény az lehet, és én ebben reménykedek, hogy a nem teljesen megszokott összeállításban játszó együttesek tagjai hibázni fognak néhányszor és ezt kihasználják majd az illetékesek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Fenerbahçe - Galatasaray A.Ş.: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp