Ez az FC Botosani - Politehnica Iasi mérkőzés is a romániai élvonalbeli focibajnokság alapszakaszának utolsó fordulójából való. Amikor ezen sorokat írom, éppen zajlanak a Gaz Metan Medias - Dinamo Bucuresti, a Viitorul Constanta - Academica Clinceni és az Astra Giurgiu - OSK Sepsi találkozók, amelyeken mindenhol a hazai csapatoknak kellene nyerniük ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásba kerüljenek. A románoknál az van, hogy az alapszakasz legjobb 6 csapata kerül be a felsőházi rájátszásba, s jelenleg az a helyzet van, hogy négy együttes (CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, FC Botosani) már biztosította helyét a felsőházi rájátszásban, ma pedig eldől, hogy a Gaz Metan, Viitorul, Astra trióból melyik két alakulat csatlakozik hozzájuk. És, persze, az is eldől, hogy az előbb említett triónak melyik lesz az a vesztes tagja, amelyik az alsóházi rájátszásban lesz kénytelen folytatni a focibajnokságot.

Mivel ennél az FC Botosani - Politehnica Iasi meccsnél a házigazda csapat már biztosította részvételét a felsőházi rájátszásban, már csak az maradt tétnek a hazaiak számára, hogy amennyiben nyerni fognak saját közönségük előtt, akkor dobogós helyen fogják zárni az alapszakaszt. Ugyanis az van, hogy a jelenlegi 3. helyezett bukaresti FCSB csak 1-1-es döntetlent játszott otthon az újonc Chindia Targoviste ellenében és így mindössze csak 44 pontja van. Ám az FC Botosani együttesének pillanatnyilag 42 pontja van, s ha győzni fog a vendég jászvásáriak ellen (Politehnica Iasi), akkor bizony ez a mostani 42 pont azzal a 3 szerzett ponttal 45 pontra fog emelkedni, s így meg fogja bírni előzni a fővárosiak sokszoros bajnokcsapatát.

Az pedig nagyon-nagyon hatalmas fegyvertény az "Isten háta mögötti" FC Botosani számára, hogy megelőzze a bukaresti sztárcsapatot és bronzérmes pozícióban zárja a román focibajnokság alapszakaszát. Tehát ez lenne az a tét, amiért "hajtani" lenne érdemes. Szerintem.

Tipp: győz az FC Botosani.

FC Botoşani - Politehnica Iași: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp