Na, ezt sikerült "elszalasztani". Ugyanis amikor még délelőtt megnéztem a hazai győzelemre kínált szorzót, hiszen azt gondoltam, hogy nyerni fog a házigazda Al Ahly, szóval amikor még délelőtt megnéztem a hazai győzelemre kínált szorzót, akkor elégedetten állapítottam meg, hogy a bukmékerek 2.50-es odds körül ajánlják a hazai győzelmet. - "Nos, ebben bőven van érték, elfogadom! - nyugtáztam elégedetten. Ám amikor - immár most, késő este - lett szabadidőm írni előzetest erre az Al Ahly - Zamalek egyiptomi élvonalbeli bajnoki mérkőzésre, az történt, hogy amikor szembesültem a hazai győzelemre ajánlott szorzóval, akkor majdnem elkezdtem tépkedni a hajam, hiszen időközben a délelőtti 2.50-es odds 1.95-re esett le. Kénytelen voltam konstatálni, hogy így jártam és ezzel is pechem van.

Az Al Ahly és a Zamalek esetében érdemes tudni, hogy ez a két együttes messze Egyiptom két legjobb és legeredményesebb focicsapata és az egymás elleni mérkőzésük mindig küzdelmes és izgalmas rangadók szoknak lenni. Magyarországi hasonlattal élve: amolyan Fradi-Újpest derbi. Bár az is igaz, hogy bár a Fradi-Újpest sem éppen "leányálom", azért ott nem tartanak a magyarok, ahol tartanak az egyiptomiak, hiszen voltak régebben olyan Al Ahly - Zamalek kairói városi rangadók is, ahol a zavargások egészen lövöldözésig fajultak és akkora hatalmasra terebélyesedtek, hogy egy időre a teljes egyiptomi élvonalbeli focibajnokságot fel kellett függeszteni.

Jelenleg éppen az van, hogy ez a két gárda Egyiptom két legjobb formában levő csapata. Vagyis tutira biztosan izgalmas és élvezetes mérkőzés lesz a közel egyenlő erők összecsapása. Már, persze, ha a szokásos zavargások és egyéb indulatok miatt nem szakad félbe a találkozó...

Én a veretlenül listavezető és az eddigi 15 bajnoki mérkőzésén 15 győzelmet arató és 43-3-as gólaránnyal bíró Al Ahly hazai győzelmére tippelek. Igen, ez van, nem elírás: 15 meccsen mindössze csak 3 gólt kapott az Al Ahly (ezek közül 1 gólt kapott otthon és 2 gólt kapott idegenben). Na, ilyen kaliberű csapat otthonába látogat a 31 ponttal 3. helyezett Zamalek. Amelyik szintén jó csapat és kiváló formában van. Ám most én abban reménykedek, hogy a házigazdák még náluk is jobbak lesznek legalább 1 góllal.

Tipp: győz az Al Ahly.

Al Ahly Cairo - Al-Zamalek: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp