Elise Mertens az első körben valósággal elsöpörte az útjából Qiang Wangot. A belga címvédőként szerepel Dohában és minden jel arra utal, hogy komolyan is gondolja a címvédést. A második fordulóban a Babos Timi ellen nem éppen sziporkázó játékot bemutató Putintsevát kellene vernie.

Mertens kedvenc borítás a kemény pálya, azonban idén kicsit mérsékelten szerepel eddig. A kilenc győzelem és négy vereség pedig nem rossz arány, azonban a negyeddöntőnél tovább még egyik versenyén se jutott túl a belga. Ennél többet vártunk tőle és az idő pedig szorítja, mivel várhatóan a salakos szezonja karcsúbb lesz. Dohában adva van neki a lehetőség, mivel kimondottan jó sorsolást kapott. A Wang elleni játéka pedig több, mint bizalomgerjesztő volt. Alig hagyta érvényesülni a kínait. Az összes adogatását hozta, ami a női mezőnyben ritka, ráadásul egy olyan játékos ellen, aki egy hónapja még Serenát búcsúztatta egy Grand Slam tornán. Ráadásul jó szájízzel készülhet Putintseva ellen, akit pár hete a Fed-kupában simán vert meg 6-1, 7-6-ra. Igaz, azt a meccset Kortrijkben játszották fedett pályán, azonban Mertens elég elszántnak tűnt itt, Dohában is. Inkább az esélyesek között kell vele most számolni, óriási meglepetés lenne egy esetleges vereség tőle most.

Pláne úgy, hogy belenéztem Putintseva Babos Timi elleni meccsébe. Hát, nem ezzel a meccs fogják reklámozni a női teniszt, maradjunk annyiban. A kazah nyitott egy 5-0-val, majd szépen fokozatosan engedte vissza Tímeánkat a meccsbe. Olyannyira, hogy még esélye is volt megnyerni a második szettet. Egy-egy brékkel szerzett csak többet a két játszmában Putintseva, ami nem vall nagy formára. Nem bántásként, de Timi idén eddig a top 100-as mezőny egyik leggyengébb játékosa. Itt is csak szerencsés vesztesként jutott fel a főtáblára és ugyanúgy nem tudta ezt kihasználni, mint egy hónapja Adelaide-ben. Röviden, ez egy jó és könnyűnek tűnő második mérkőzés Mertensnek. Putintseva képes bárkinek a dolgát megnehezíteni, de csak akkor, mikor formában van. Nekem egyértelműen úgy tűnt a magyar lány ellen, hogy ez a forma most valahol arrébb található és nem hozta el magával Dohába.

Mertens, Elise - Putintseva, Yulia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp