Jó kérdés, miért fogad az ember olyan meccsre, ahol kb. minden lehet. Talán azért, hogy nagyobb legyen a sikerélmény, ha bejön a tipp? Vagy csak azért, hogy mégse nézzük tétlenül.

Magam sem tudom, miért piszkálom a meccset, de én úgy vélem, egy remi itt a realitást jelenti.

A Napoli otthon van, a formája jó, olasz élcsapatokat csapott meg, Lazio, Inter és a Juventus is a legyőzöttek táborát erősíti. Hétből hat meccset nyert a Napoli, nincs oka, hogy ne bizakodjon. Sérüléshullám nem hátráltatja a csapatot, az eséllyesség terhe sem a Napoli-játékosok vállát nyomja.

A másik oldalon pedig ott az FC Barcelona, amely bár neve alapján nagyobb csapat, azért nincs csúcsformában. Főleg nincs idegenben, lásd a Valencia elleni 2-0-át (és azért ez a Valencia mostanában ott kap 3-4 gólt, ahol pályára lép), vagy a Bilbao elleni szenvedést, vagy a Betis elleni meccset, amelyet megnyert a Barca, de nagyon pengeélen táncolt a siker.

Ahogy rendre írom, Grizi homályos, sok haszna nincs, Suarez sérült, Dembelé szintén. A dán friss igazolás nincs nevezve a BL-ben, Alba sérült, pedig Messinek kb a legtöbb gólpasszt adja, és Sergi Roberto sincs, aki edzésen sérült meg. Kulcsjátékosok hiányoznak, és akkor még nem beszéltünk a Barcát mint klubot körülvevő botrányokról, meg nem beszéltünk a koronavírusról, amely tényezőt már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Például egész fura, hogy bár Európában Olaszország a 'gócpont', miért kell Messiéket vizsgálgatni? Nem épp a hazai játékosokat kéne. Persze gondolom én, Insignéék is kapnak egy lázmérőt, de azért a vendég csapatot ott fogják gyengíteni, ahol csak tudják. Ha megnézzük a Barca uccsó 8 'tavaszi' BL-meccsét, amit idegenben játszott, egyet nyert a 8-ból. A forma sem olyan hű, de jó. Hétvégén Clásicó, én simán el tudom képzelni, hogy unalmas Setien-féle tili-tolival múlatja majd a Barca az időt. A Barcának rengeteg meccse volt idegenben tavasszal a közelmúltban, Juve, PSG, Roma, Napoli, ahol gólt sem szerzett... Most ha megnézzük a Valencia vagy a Bilbao elleni meccset, ott sem lőtt gólt a Barca. A Betis ellen lőtt, de a Betis rendre lapot húz 19-re, a Nápoly azért Gattusóval sokkal konzervatívabb lett. Tény, bennem is az a Napoli él még, amely ilyen 4-2-ket meg 3-3-kat játszik, de hol van az már. Egy jó kis 0-0 annyira nem lenne tragikus a hazaiak számára, és ha hátul a Barca képes hiba nélkül lehozni a meccset, akkor ez a 0-0 még benne is van a pakliban. Nem szeretek ikszre fogadni, de úgy érzem, 3,55-ért ezt bőven meg lehet játszani. A Barcának nem tragikus a 0-0, és a Napolinak sem, hisz a Camp Nouban bőven lőhet gólt, és akkor minden 'gólos'-iksz már az olaszok továbbjutását jelenti.

Napoli - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp