Guardiola mindig kiélezett meccseket vív a Real Madriddal. A barcelonai kötődésű tréner, évekig csatázott a katalánok oldalán a királyiak ellen, s elmondható a párharcról, hogy az bizony mindig több volt, mint egy focimeccs. A City-t elkapálja évekre az UEFA, van egy most vagy soha érzésem a kékek irányában. Zidane a Ronaldo utáni Realt még nem tudta európai szinten is versenyképes állapotba hozni, most úgy érzem, hogy ez a párharc a vendégeknek áll.

A pocsék jelző, talán nem is írja le tisztességesen a Real jelenlegi állapotát. Ciki 2:2 a Bernabeuban a Celtával, majd vereség a Levante otthonában. Úgy tűnik, hogy Hazard szezonjának kampó, a belgák, már az EB részvételét is megkérdőjelezik. Sokan mondják, hogy a City mumusa a madridi alakulat, mert az angolok mindig megégtek a spanyol fővárosban. Igen ám, de akkoriban CR minőségi különbséget jelentett, és nem Guardiola irányította a manchesterieket. Most viszont úgy tűnik, hogy Zidane bajban lehet! Bale nem tud annyira, húzni, mint anno Ronaldo, Benzema kevés értékesíthető labdát kap, Marcelo túl van a zeniten, mint ahogy Modric is. Adott egy rakkolós középpálya Kroos-al és Valverdével, illetve egy elkötelezett mindig harcra kész Ramos, Casemiro, Varane trió. A jobb, céltudatosabb focit egyértelműen a vendégek játszották az elmúlt hetekben, s ha lélektanilag jól jönnek ki az UEFA szankcióból, akkor nagyot mehetnek a Bl-ben!

Nagy csatákon edződik a City, és ugyan a ’Pool elképesztő szezonja miatt lesajnált állapotban van, mégsem ildomos leírni őket. A támadóik rendre találnak rést ellenfeleiken, nagyon kicsi terület elég Agueronak, Mahreznek a felgyorsuláshoz, lövőhelyzet kialakításához. Legutóbb a roppant stabil Leicester ellen is képesek voltak 18-szor kapura lőni, és közel 70 százalékban birtokolni a labdát. A bajnokságnak nyilván annyi, de a Ligakupát az Aston Willával szemben valószínűleg megnyerik Gündoganék, és az FA-kupában is állnak, illetve adott a bizonyítási lehetőség a Bl-ben.

Fogadás előtt mindig érdemes elképzelni a mérkőzés forgatókönyvét. Azt gondolom, hogy a vendégek a totális focit játszák majd, mint a Barcelona a Napolival szemben tette. Védekezni fog a Real, de kontráik Hazard hiányában könnyen megállíthatóak lesznek, csak arra kell ügyelni, hogy Bale ne tudjon felgyorsulni. Modric sebességétől nem kell tartani, Benzema sem a rohanós stílust képviseli. Szóval a fő kérdés, hogy hazai oldalon egy labdaszerzés után ki fogja megfutni a City védőit…? Kulcsfontosságú a kieséses szakaszban a vendég gól, ami szerintem meg is lesz, ha hátrányba kerül a Real és kitámad, akkor pedig kedvére focizhatnak a vendégek, mert ők a gyorsabbak! Szerintem Zidane próbál majd minél kevesebb kockázatot vállalni, mert egy elbukott első meccs után esélye sem lesz Angliában. Az erőviszonyok, formák, és a motivációs háttér alapján, nehezen tudom elképzelni, hogy két ilyen pocsék bajnoki után legyőzze aktuális ellenfelét a spanyol csapat.

Real Madrid - Manchester City: Dupla esély - Dupla esély tipp