Megszakad-e a Ferencváros 2017. április 29.-e óta tartó hazai veretlenségi sorozata a bajnokságban, vagy 48 meccsesre nyújtják ezt a páratlan szériát a zöld-fehérek? Leginkább ez a kérdés foglalkoztatja a szurkolókat, a szombati Ferencváros - Debrecen bajnoki kapcsán. Na és természetesen az, hogy a múlt heti bajnoki K.O. után, melyik csapat tudja elfogadható teljesítménnyel kárpótolni szurkolóit.

Egyszerűen csak bevehetetlen erődként emlegetik az ellenfelek a Ferencváros otthonát, a Groupama Arénát. 2017. áprilisa óta 47 mérkőzést játszottak itt a hazaiak, melyből 36-ot megnyertek és csak 11-et adtak döntetlenre. A soron következő találkozón sem a vendég hajdúságiak az esélyesek, de ahhoz hogy ez realizálódjon, egy-két dolgot rendbe kell tennie Szerhij Rebrovnak a csapata körül. Mind az eredmények, mind az utóbbi időben mutatott játék arra engedtek következtetni, hogy egy kicsit belealudt a bajnokságba a listavezető. Ennek betetőzése volt a hétvégi Mezőkövesd elleni találkozó (3:0), melyen méretes verést kaptak Dibuszék. Voltak már hasonló szituációban a Fradisták tavaly augusztusban, amikor a PAFC győzött ellenük 4:1-re. Akkor egy kínkeserves, de Isael 5. perces kiállítása miatt bravúros, 1:0-ás győzelemmel tudták korrigálni a kisiklásukat Zubkovék. Most talán annyival könnyebb a helyzetük az akkorihoz viszonyítva, hogy nincs nemzetközi kötelezettsége a csapatnak. Mindenesetre a Zubkov-Nguen-Isael-Boli támadó négyesnek igencsak csipkednie kell majd magát a találkozón, hogy ismét a győzelem útjára terelje a csapatát.

Nem vár könnyű összecsapás a Debrecenre sem. A 2020-as esztendőt kiválóan kezdő vasutasok szerelvénye nem kicsit siklott ki az utóbbi két találkozójukon. Emiatt ismét a táblázat második felében szereplő csapatokat kell figyelnie a jelenlegi 8. helyezettnek. A Mezőkövesd elleni hazai 1:3 se nagyon fért bele a szurkolói várakozásokba, és ezt tetézte a múlt heti Paks elleni 4:2-es sitt. A télen kinevezett edzőjüknek Vitelki Zoltánnak tehát van feladata bőven, de mindenekelőtt a csapata védekezését kell stabilizálnia. Ezzel már ősszel is voltak problémáik a piros-fehéreknek és jelen állás szerint ismét itt tartanak.

Ősszel Debrecenben 6:1-re nyert a Ferencváros úgy, hogy akkor még több fronton is küzdöttek a zöld-fehérek. Mostanra már csak a bajnokság maradt a zöldeknek, ráadásul hazai pályán játszanak, ezért a tippem a találkozóra 1-es.

Ferencváros - DVSC Debreceni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp