Hiányozni fognak: az eltiltott argentin Nicolas Tagliafico, a marokkói Hakim Ziyech, a brazil David Neres, a szintén marokkói Zakaria Labyad, Quincy Promes és Joel Veltman a házigazda holland csapatból, illetve senki sem fog kimaradni a vendég spanyol együttesből. Úgy tűnik, hogy náluk mindenki egészséges és pályára léphet. Talán csak a portugál Vitorino Antunes játéka kétséges egy picit, ám szükség esetére még van némi idő a meccs kezdéséig. A hazaiaknál az előbbiekben említett kimaradók mellett még a marokkói válogatott hátvéd Noussair Mazraoui játéka is kérdéses. Ám én mindezen hiányzások ellenére még továbbra is úgy vélekedek, hogy a házigazda hollandok az esélyesek a továbbjutásra.

Szerintem részükről "kisiklás" volt a párharc első mérkőzésének eredménye, amely meccsen 2-0-ra nyert otthon a Getafe, s ezért most alkalom nyílhat a hollandok visszavágására. Az biztos, hogy a hazaiaknál okozhat némi problémákat a fentebbi focisták hiányzása, viszont azt jó tudni, hogy még ezek ellenére is játszani fognak a holland válogatott Donny van de Beek, a szerb válogatott "gólzsák" Dusan Tadic, az argentin Lisandro Martinez, a mexikói Edson Alvarez, a holland válogatottak közül még Ryan Babel és Daley Blind is, de játszani fog még a tehetséges, 19 évesen már Burkina Faso válogatottjában szereplő Lassina Traore is. És továbbá még azt is jó tudni, hogy az Ajax kapujába visszatér a kameruni Andre Onana, aki a spanyolországi 2-0-ás vereségről eltiltás miatt hiányzott.

Azért azzal is érdemes számolni, hogy mostanában jó formában van a spanyol vendégcsapat, s ezért bizony nem számíthatnak könnyű találkozóra az Ajax játékosai. Viszont azt nem lehet tudni, hogy a szűk keret miatt hogyan bírják a kettős terhelést a Getafe focistái. Példa, hogy az Ajax Amszterdam elleni bravúros 2-0-ás hazai győzelem utána Getafe szintén hazai pályán játszhatott spanyol bajnoki mérkőzést, ám azon már 3-0-ra bukott otthon az FC Sevilla ellen.

Nem lehet tudni, hogy melyik "arcát" mutatja majd a hollandok elleni meccsen a spanyol gárda. Például én nem várok jó teljesítményt tőlük, ám a biztonság kedvéért azért a DNB-t is "beleveszem" a tippembe.

Tipp: DNB 1.

Ajax - Getafe: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp